Rusia dezvoltă noi mijloace pentru lupta împotriva dronelor, în baza lecțiilor învățate în conflictele recente

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 05.12.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că întreprinderile de apărare rusești au început dezvoltarea unui nou complex de cercetare prin radiolocație la distanță, pe baza unei drone de tip elicopter, care va conduce rachetele antiaeriene în timpul atacurilor împotriva dronelor adversarului.

“Începând din luna noiembrie, se desfășoară activități de dezvoltare a unui elicopter fără pilot de cercetare prin radiolocație la distanță, care va urmări dronele de mici dimensiuni și cu viteză redusă ale adversarului, la altitudini mici și extrem de mici, și care va asigura dirijarea către acestea a complexelor de rachete antiaeriene ale Trupelor de Apărare Antiaeriană”, a spus sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, lucrările de dezvoltare a complexului au fost inițiate pe baza analizei ultimelor conflicte locale, care au demonstrat rolul din ce în ce mai mare al dronelor de atac. Activitățile se desfășoară pe baza unor dezvoltări anterioare, astfel încât noul complex va fi creat în cel mai scurt timp posibil.

În prezent, armata rusă este dotată, în principiu, cu drone de cercetare (Orlan-10, Leer și altele). De asemenea, există o serie de drone dezvoltate de grupul Kronstadt-Orion (primul contract de serie a fost încheiat în 2020) și biroul de proiectare Luch-Korsar (care nu au fost contractate încă) ce sunt calificate drept drone de atac. În plus, Forțele Armate au la dispoziție mici drone kamikaze Kub și Lancet.

În ceea ce privește dronele grele de atac, în ciuda activității îndelungate în această direcție, dronele nu sunt încă pregătite pentru livrarea la trupe. Cele mai faimoase proiecte interne din această clasă sunt Okhotnik (Sukhoi Design Bureau, greutate 20 tone), Grom (grupul Kroshtadt, greutate șapte tone) și Altius (Uzina de aviație civilă Ural, greutate cinci tone).

În timpul activării conflictului din Nagorno-Karabah, în perioada septembrie-noiembrie a acestui an, au fost întrebuințate în mod activ diferite tipuri de drone, inclusiv drone de cercetare, care au furnizat date pentru indicarea țintelor, drone de atac și drone kamikaze. Experții și mass-media au descris specificul ostilităților din Karabah cu termenul de “război al dronelor”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel