Polonia joacă în liga mare: Parteneriat cu Marea Britanie pentru sistemul NAREW și dezvoltare comună a trei fregate

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Versiunea sistemului polonez Narew SHORAD. Foto: Ministerul Polonez al Apărării
Foto: Versiunea sistemului polonez Narew SHORAD. Foto: Ministerul Polonez al Apărării

Regatul Unit și Polonia au convenit să colaboreze la dezvoltarea viitoarelor sisteme de arme pentru a-și consolida legăturile militare și capacitățile de apărare.

Acordul vine în timp ce Rusia continuă să lovească Ucraina, alimentând nevoia altor națiuni europene de a-și spori arsenalul militar prin eforturi de co-dezvoltare.

Unul dintre documentele semnate se referă la crearea unui nou grup de lucru pentru a explora potențialul de dezvoltare comună a unei viitoare rachete comune.

Rachetele ar întări legăturile diplomatice ale Varșoviei și Londrei, precum și ar aprofunda interoperabilitatea forțelor lor armate, scrie DefenseNews.

Tot ce trebuie să știi:

Acord între Polonia și Marea Britanie pentru dezvoltarea sistemului NAREW care va avea la bază CAMM al MBDA

2. Sistem cu ... (narew_37350000.jpg)

Sistem cu rază scurtă de acțiune de tip NAREW. Foto: MBDA

Pe lângă dezvoltarea comună a rachetelor, ministrul polonez al apărării naționale Mariusz Błaszczak și secretarul britanic al apărării Ben Wallace au semnat o declarație de intenție de a cumpăra trei fregate.

Cele trei fregate Miecznik urmează să fie construite în Polonia, folosind designul britanic Babcock Arrowhead-140.

Ca parte a planurilor lor bilaterale, Wallace și Blaszczak au promovat un memorandum de înțelegere privind capacitățile de apărare aeriană, permițând ambelor țări două părți să facă echipă pentru dezvoltarea și fabricarea armelor complexe actuale și viitoare.

 

Acceptarea sistemului SHORAD

 

Semnarea acordurilor de colaborare a coincis cu ceremonia de acceptare a primului sistem mic Narew SHORAD (apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune) produs în parteneriat cu MBDA.

Se pare că sistemul va completa sistemul de apărare aeriană cu rază medie de acțiune Wisla din Varșovia și sistemul de rachete antibalistice în protejarea unităților militare, a instalațiilor și a bazelor aeriene.

De asemenea, va fi folosit pentru a angaja avioane multirol inamice, rachete de croazieră și drone care operează la altitudini joase.

Versiunea „mică” a sistemului Narew SHORAD include un radar 3D cu mai multe misiuni, trei lansatoare iLauncher, două vehicule de transport și încărcare și o stație de control al focului Zenit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel