Acord între Polonia și Marea Britanie pentru dezvoltarea sistemului NAREW care va avea la bază CAMM al MBDA

Sistem cu rază scurtă de acțiune de tip NAREW. Foto: MBDA
Sistem cu rază scurtă de acțiune de tip NAREW. Foto: MBDA

MBDA salută semnarea, la 4 octombrie, a unui acord guvernamental britanico-polonez de cooperare în domeniul rachetelor antiaeriene, care definește dimensiunea cooperării industriale pentru programul NAREW.

Potrivit unui comunicat emis de MBDA către DefenseRomania, semnarea acordului a avut loc la baza militară Zamość din Polonia, odată cu anunțul Poloniei că a primit echipamentul pentru prima unitate de tragere a sistemului Mała NAREW GBAD, care folosește iLaunchers și racheta CAMM MBDA.

NAREW va fi un sistem de apărare cu rază scurtă de acțiune (Short Range Air Defense - SHORAD).

Chris Allam, director general MBDA UK: „Livrarea sistemului Mała NAREW în Polonia într-un interval de timp atât de scurt este o realizare remarcabilă și suntem foarte mândri că am putut realiza acest lucru, grație parteneriatului strâns cu PGZ și a sprijinului primit din partea guvernului britanic. Acordurile guvernamentale încheiate lansează următorul pas în cooperarea dintre Polonia și Marea Britanie în domeniul rachetelor și sprijină propunerea de transfer de tehnologie PGZ-MBDA în cadrul programului Narew.

MBDA lucrează în prezent cu PGZ pentru a crea o capacitate suverană în domeniul rachetelor, în Polonia, susținută de transferul de expertiză și tehnologie de la MBDA către industria poloneză de apărare. Această colaborare va oferi Poloniei capabilități militare importante, va genera un bun raport calitate-preț, va stimula economia poloneză și va
genera locuri de muncă de înaltă calificare.

Sistemul Mała NAREW - integrarea stațiilor radar poloneze SOŁA și a sistemelor C2 cu rachete CAMM - reprezintă o etapă importantă pentru programul NAREW, reducând totodată riscul utilizării CAMM în cadrul proiectului de modernizare Pilica+.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel