Piloții de F-16 vor fi pregătiți la Baza Aeriană 86 Borcea. Inițial, în România vor fi instruiți piloții ROAF. Ucrainenii merg în Danemarca

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16 Fighting Falcon al României. Foto: Bogdan Pantilimon, Statul Major al Forțelor Aeriene
F-16 Fighting Falcon al României. Foto: Bogdan Pantilimon, Statul Major al Forțelor Aeriene

Pregătirile pentru centrul de instrucție al piloților de F-16 din România prind viteză - compania americană Draken International, un subcontractor al Lockheed Martin (fima producătoare a avioanelor F-16), a publicat deja anunțuri de angajare pentru instructori de piloți de F-16.

Centrul de pregătire din România va fi lângă Fetești, la Baza Aeriană 86 Borcea, se arată în materialul publicat de Adelin Petrișor la ȘtirileTVR.

Instructorii și tehnicienii angajați de Draken vor fi civili.

Potrivit Europalibera, în anunțul de angajare publicat de subcontractorul american se precizează că instructorii de F-16 vor activa la Baza Aeriană de la Borcea, deși România a păstrat secret locul în care va avea loc instrucția piloților.

Astfel, România va pune la dispoziție infrastructura de la Baza de la Borcea, Olanda va veni cu avioanele, iar Lockheed Martin - prin subcontractorul Draken International - va asigura instrucția.

Trebuie spus că Draken International, alături de România, este unul dintre cumpărătorii avioanelor F-16 ale Norvegiei. Compania americană a cumpărat aproximativ 12 avioane de luptă ale Forțelor Aeriene norvegiene.

Forțele Aeriene române au nevoie de zeci de piloți pentru cele 32 de aeronave norvegiene F-16, care vor ajunge în România în următorii doi ani. România a semnat un contract cu Norvegia în noiembrie pentru a cumpăra F-16 second hand pentru 388 de milioane de euro, iar în iunie anul acesta, Norvegia a anunțat joi că a finalizat vânzarea, după ce a primit undă verde de la autoritățile americane.

Youtube video image

 

România, parte din coaliția celor 11 state care vor asigura trecerea piloților ucraineni pe avioane F-16

Descriere foto: 7 octmbrie 2016. Ceremonia prilejuita de sosirea în ţară a primelor 6 avioane F-16 Fighting Falcon, din setul de 12 achizitionat de Ministerul Apararii Nationale, la Baza 86 Aeriană 'Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă' Borcea, judeţul Călăraşi. Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit lui Ray Piselli, vicepreşedinte pentru afaceri internaţionale la Lockheed Martin, în România vor fi instruiți inițial piloții români, urmând ca militarii ucraineni să fie antrenați la noi în țară abia spre sfârșitul lui 2024.

Până atunci, piloții Forțelor Aeriene ucrainene vor începe instrucția pe F-16 în luna august, au confirmat și oficialii americani. Ucrainenii se vor antrena în Danemarca, la Baza Aeriană Skrydstrup.

Inițial, instruirea va consta în testarea și selecția personalului ucrainean, lecții de limbă și ulterior pregătire teoretică și practică.

Scopul este ca Forțele Aeriene Ucrainene să aibă abilitățile și condițiile de bază pentru a zbura, a întreține și întreține aeronavele F-16, arată media daneză.

Țările de Jos și Danemarca sunt în fruntea dezvoltării unui model pentru efortul de formare. Oficialii danezi au evitat să răspundă direct dacă Danemarca va dona aeronave F-16 ucrainenilor. ”Plănuim să pregătim două echipe pentru început. Există un total de 10 până la 12 piloți și, în plus, personal de sprijin pentru întreținerea avioanelor. Vor fi pregătiți în jur de 30 - 40 de tehnicieni”, spun militarii danezi.

Norvegia ar putea fi unul dintre furnizorii de F-16.

Din cele 57 de aeronave pe care le-a scos pentru vânzare, 32 de aeronave au fost achiziționate de România, în jur de 12 avioane au fost vândute companiei americane Draken International, dar nu au fost încă livrate, iar norvegienii ar mai avea în depozite încă aproximativ 10 aparate de zbor.

 

Șase luni de antrenament - poate mai mult

 

Dar cât de mult durează pentru reantrenarea piloților de la avioanele de luptă MiG la avioanele de luptă F-16 nu poate fi spus cu precizie.

”Depinde de ce calificări au piloții, atât în ​​ceea ce privește avioanele de vânătoare în avans, cât și experiența lor, dar și cât de buni sunt la engleză”, spune și Șeful Armatei daneze, generalul Flemming Lentfer.

Cunoștințele de engleză ale piloților ucraineni au o influență asupra duratei lor de pregătire în Danemarca, mai arată oficialul danez.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel