O navă de marfă sub pavilion turcesc a lovit o mină în Marea Neagră, în largul coastei României

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Forțele Navale Române
Sursă foto: Forțele Navale Române

O navă sub pavilion turcesc a lovit o mină joi în Marea Neagră, în apropierea coastei României, și a suferit daune minore.

Compania britanică de securitate maritimă Ambrey, citând informații pe care le-a primit, a declarat că nava a lovit o mină marină la 11 mile nautice nord de Sulina, în România, aproape de intrarea în Canalul Sulina, potrivit DC News care citează Reuters.

"Nava a suferit, se pare, o explozie în jurul orei 09:20 UTC (GMT). Nava a aruncat ancora pentru o perioadă scurtă pentru a evalua daunele", a spus Ambrey într-o notă.

"La ora 12:10, nava a reluat navigația", a adăugat Ambrey, precizând că nu s-au raportat victime.

A fost unul dintre primele incidente în ultimele luni în care o navă a lovit o mină marină. Zona Mării Negre a fost clasificată ca zonă cu risc ridicat de către asiguratori, iar minele plutitoare rămân o amenințare.

O sursă din guvernul ucrainean a confirmat că o navă a lovit o mină și a adăugat că era "probabil o mină din cel de-Al Doilea Război Mondial sau minele de debarcare lăsate acolo anul trecut", refuzând să facă mai multe comentarii.

Yoruk Isik, șeful firmei de consultanță Bosphorus Observer, citând cunoștințe despre această problemă, a declarat separat că nava era Kafkametler și că a suferit daune minore la un rezervor de ballast, dar echipajul era în siguranță.

Operatorul navei, Kafkametler Maritime, cu sediul în Istanbul, nu a putut fi contactat imediat pentru a face comentarii.

Kafkametler a aruncat ancora în canalul Dunării, în apropierea terminalului ucrainean din Vylkove, arată datele de urmărire a navelor furnizate de MarineTraffic, la ora 21:20 GMT joi.

Rusia s-a retras dintr-un acord susținut de ONU în iulie care permisese Ucrainei să transporte cereale printr-un canal de transport maritim sigur.

De atunci, Ucraina a creat un "coridor umanitar" temporar pentru navele de marfă, și mai multe nave au părăsit porturile ucrainene din Marea Neagră începând cu luna august.

Guvernul britanic a declarat miercuri că Rusia ar putea folosi mine maritime pentru a viza navele civile în Marea Neagră, inclusiv prin amplasarea lor pe ruta către porturile ucrainene, citând informații de la serviciile de informații.

Ambrey a declarat joi că incidentul a avut loc în aceeași zi în care compania "a informat clienții despre o posibilă suplimentare a amplasării de mine marine de către marina rusă, în scopul împiedicării exporturilor de cereale ale Ucrainei", conform Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel