Numărul doi al Al Qaida, ucis în Iran de Forțele Speciale israeliene

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Speciale israeliene au reușit să anihileze în Iran, la Teheran, pe numărul doi al Al Qaida. Operațiunea ar fi avut loc în urmă cu trei luni și a fost ținută secretă.

Numărul doi Al Qaida, acuzat că a ajutat la plănuirea atacurilor din 1998 asupra a două ambasade americane din Africa, a fost ucis în Iran în luna august de către agenţi israelieni care au acţionat la cererea SUA, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului The New York Times, care citează oficiali din cadrul serviciilor de informaţii, relatează Reuters, transmite Agerpres.

Abdullah Ahmed Abdullah, care avea numele de luptător Abu Muhammad al-Masri, a fost împuşcat de doi bărbaţi aflaţi pe o motocicletă, la Teheran, în urmă cu peste trei luni. Uciderea a fost păstrată secretă până acum, notează publicaţia citată. 

Autorităţile iraniene nu au confirmat oficial moartea teroristului, aflat în ţară din 2003, potrivit ziarului. Iar ministrul Afacerilor Externe a negat informaţiile oferite de sursa citată.

În luna octombrie o informație furnizată de Direcția Națională de Informații arăta că numărul doi al Al Qaida ar fi fost ucis în Afganistan.

Citește și: Talibanii şi Al-Qaida păstrează legături strânse, arată un raport al Pentagonului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel