Nave de război ruse și chineze vor simula „apărarea căilor maritime” din Marea Japoniei

Marina militară rusă şi cea chineză vor desfăşura exerciţii militare comune pentru apărarea căilor maritime din Marea Japoniei, în cadrul exerciţiului strategic de comandă şi de personal militar Vostok-2022, transmite Ministerul rus al Apărării, citat de Rador.

''În apele Mării Japoniei, au loc exerciţii comune pentru apărarea căilor maritime şi a zonelor de activitate economică maritimă. Pentru a ajuta forţele terestre din zona de coastă vor fi elaborate planuri de acţiune comună de către grupările de forţe ale Flotei Pacificului şi ale forţelor navale ale Republicii Populare Chineze'', se precizează în comunicat. Manevrele militare Vostok-2022 vor avea loc, între 1 şi 7 septembrie, sub comanda şefului Statului Major al Forţelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, pe şapte poligoane şi terenuri de antrenament din Districtul Militar Estic, precum şi în apele şi zonele de coastă ale Mării Ohotsk şi Mării Japoniei.

 

 

Ce mai e nou în Ucraina

 

Pe frontul din Ucraina, decizia preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a mări cu 8% efectivele armatei este puţin probabil să aibă un impact semnificativ asupra războiului declanşat împotriva Ucrainei, estimează Ministerul britanic al Apărării. Măsura vine pe fondul pierderilor suferite de trupele ruse în acest conflict.

Decretul preşedintelui rus a venit pe fondul unei campanii de recrutare militară. BBC scrie că responsabili ai armatei au mers în închisori şi le-au promis prizonierilor libertate şi bani în cazul în care se vor înrola. Conform legislaţiei actuale din Rusia, recruţii nu sunt obligaţi să participe la războiul din Ucraina, ţară în care armata rusă a înregistrat pierderi serioase.

Mai multe estimări oficiale arată că până la 80.000 de militari şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi de la începutul invaziei, în timp ce Statul Major al armatei ucrainene afirmă că aproape 47.000 de soldaţi ruşi ar fi fost ucişi şi peste 10.000 de piese de echipament ale armatei ruse ar fi fost distruse. Pe de altă parte, artileria rusă a bombardat localităţi din apropierea centralei nucleare de la Zaporojie, anunţă oficiali locali, citaţi de Reuters, în timp ce la Moscova, Ministerul rus al Apărării afirmă că ucrainenii sunt cei care au atacat zona.

Ambele părţi spun însă că nivelul de radiaţii nu a crescut. Nu este pentru prima oară când Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de bombardamente care pun în pericol centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa. Unitatea se află sub controlul trupelor ruse încă din martie, dar este operată de tehnicieni ucraineni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel