Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu generalul-maior David H. Tabor, comandantul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa  Sursa foto: Laurențiu Turoi/MApN
Ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu generalul-maior David H. Tabor, comandantul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa Sursa foto: Laurențiu Turoi/MApN

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit vineri, 14 mai, la sediul Ministerului Apărării Naționale, cu generalul-maior David H. Tabor, comandantul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa (SOCEUR).

Agenda întâlnirii a cuprins teme precum evoluțiile de securitate la nivelul Regiunii Mării Negre, calendarul retragerii din Afganistan, dar și modalitățile de colaborare bilaterală în ceea ce privește domeniul forțelor pentru operații speciale (FOS), se arată într-un comunicat al MApN.

Ministrul român a transmis oficialului american faptul că România ”recunoaște și apreciază sprijinul constant al SUA pentru eforturile de descurajare a acțiunilor agresive ale Federației Ruse în asigurarea stabilității în Regiunea Mării Negre”.

Un alt subiect discutat a fost misiunea din Afganistan, în contextul retragerii planificate și adoptate la recenta reuniune comună a miniștrilor de Externe și miniștrilor Apărării din statele membre ale NATO.

Cei doi oficiali au luat în discuție proiectele comune în domeniul FOS, linia comună de dialog fiind de continuare a activităților de instrucție în cadrul exercițiilor internaționale organizate în comun cu partenerii strategici și cei regionali, conform angajamentelor bilaterale și cele în cadrul NATO.

”Expertiza partenerilor americani în domeniul operațiilor speciale va îmbunătăți cu siguranță modul în care trupele noastre își vor adapta, din punct de vedere tehnologic, procesul de transformare la nivel strategic, astfel încât să fie pregătite pentru orice provocare ce poate surveni în teren”, a subliniat ministrul Ciucă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel