''Dacă Rusia îşi consolidează poziţia pe Insula Şerpilor cu apărare antiaeriană strategică şi rachete de croazieră defensive, atunci ea ar putea domina nord-vestul Mării Negre'', a menţionat Ministerul britanic al Apărării pe Twitter, în buletinul său informativ zilnic.
Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 11 May 2022
— Ministry of Defence ???????? (@DefenceHQ) May 11, 2022
Find out more about the UK government's response: https://t.co/DjNroJk7jh
???????? #StandWithUkraine ???????? pic.twitter.com/iFMlDEKM4T
Din 26 aprilie, Forţele Armate Ucrainene au lovit o serie de poziții ale inamicului (n.a forţele armate ruse) de pe Insula Şerpilor. Astfel, cu ajutorul unor drone Bayraktar TB-2, Forţele Armate Ucrainene au reuşit să distrugă mai multe sisteme de apărare antiaeriană, un elicopter și cinci nave mici de desant.
După cum precizează Ministerul britanic al Apărării, Ucraina a lovit cu succes apărarea antiaeriană rusă și navele de reaprovizionare, cu ajutorul dronele Bayraktar. Navele de reaprovizionare ale Rusiei au o protecție minimă în vestul Mării Negre, în urma retragerii Marinei ruse în Crimeea, după pierderea crucişătorului Moskva.
După cum precizează mass-media ucraineană, eforturile actuale ale Rusiei de a avea o prezenta militară sporită pe Insula Șerpilor creează mai multe oportunități pentru Ucraina de a distruge trupele și echipamentul militar rusesc.
La 13 aprilie s-a scufundat crucişătorul Moskva, nava-amiral a Flotei militare ruse din Marea Neagră. Kievul susţine că vasul s-a scufundat în urma lovirii cu două rachete Neptun, dar partea rusă a afirmat că incidentul s-ar fi produs în urma unei explozii şi a unui incendiu declanşat la bordul navei.
Anterior, serviciul britanic de informații militare a spus că subestimarea rezistenței ucrainene și pierderile suferite de militarii ruşi în urma desfăşurării aşa zise ''operatiuni militare speciale'' nu i-au permis lui Vladimir Putin, pe 9 mai, să anunțe succesul militar al armatei sale în Ucraina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News