Ministerul britanic al Apărării: Dacă Rusia îşi consolidează poziţia pe Insula Şerpilor, atunci ar putea domina nord-vestul Mării Negre

Cristian Soare |
Data publicării:

Luptele între forţele ucrainene şi cele ruse pe Insula Şerpilor continuă, Rusia încercând să-şi consolideze trupele, care sunt expuse, a anunţat miercuri Londra, informează Reuters.

''Dacă Rusia îşi consolidează poziţia pe Insula Şerpilor cu apărare antiaeriană strategică şi rachete de croazieră defensive, atunci ea ar putea domina nord-vestul Mării Negre'', a menţionat Ministerul britanic al Apărării pe Twitter, în buletinul său informativ zilnic.

Din 26 aprilie, Forţele Armate Ucrainene au lovit o serie de poziții ale inamicului (n.a forţele armate ruse) de pe Insula Şerpilor. Astfel, cu ajutorul unor drone Bayraktar TB-2, Forţele Armate Ucrainene au reuşit să distrugă mai multe sisteme de apărare antiaeriană, un elicopter și cinci nave mici de desant.

După cum precizează Ministerul britanic al Apărării, Ucraina a lovit cu succes apărarea antiaeriană rusă și navele de reaprovizionare, cu ajutorul dronele Bayraktar. Navele de reaprovizionare ale Rusiei au o protecție minimă în vestul Mării Negre, în urma retragerii Marinei ruse în Crimeea, după pierderea crucişătorului Moskva.

După cum precizează mass-media ucraineană, eforturile actuale ale Rusiei de a avea o prezenta militară sporită pe Insula Șerpilor creează mai multe oportunități pentru Ucraina de a distruge trupele și echipamentul militar rusesc.

La 13 aprilie s-a scufundat crucişătorul Moskva, nava-amiral a Flotei militare ruse din Marea Neagră. Kievul susţine că vasul s-a scufundat în urma lovirii cu două rachete Neptun, dar partea rusă a afirmat că incidentul s-ar fi produs în urma unei explozii şi a unui incendiu declanşat la bordul navei. 

Anterior, serviciul britanic de informații militare a spus că subestimarea rezistenței ucrainene și pierderile suferite de militarii ruşi în urma desfăşurării aşa zise ''operatiuni militare speciale'' nu i-au permis lui Vladimir Putin, pe 9 mai, să anunțe succesul militar al armatei sale în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel