Militari din Forțele Speciale ale României și cei americani din Navy SEAL au simulat un scenariu de război hibrid (Foto)

Foto: Roxana Davidovits, imagini publicate pe pagina oficială de Facebook a Forțelor pentru Operații Speciale Române
Foto: Roxana Davidovits, imagini publicate pe pagina oficială de Facebook a Forțelor pentru Operații Speciale Române

În perioada 8-19 februarie 2021 a avut un amplu și complex exercițiu al Forțelor pentru Operații Speciale.

Exercițiul a ajuns la final și s-a desfășurat în portul Mangalia, pe un scenariu asociat războiului hibrid, potrivit unui anunț al Forțelor pentru Operații Speciale, pe pagina de Facebook.

La exercițiu au participat militari români din cadrul Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale, împreună cu echipe NAVY SEAL.

„Final de exercițiu! În perioada 08-19 februarie 2021, în facilitățile de instrucție din portul militar Mangalia s-a desfășurat exerciţiul Forţelor pentru Operaţii Speciale JCET 21.1, pe un scenariu asociat războiului hibrid, cu structuri tactice de operații speciale din cadrul Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale în parteneriat cu echipe NAVY SEAL. aparținând armatei Statelor Unite ale Americii”, precizează Forțele pentru Operații Speciale.

Obiectivele au fost atinse și au constat în dezvoltarea interoperabilității între forțele participante, amortizarea procedurilor și afirmarea României ca pol regional în domeniul Forțelor pentru Operații Speciale.

„Obiectivele principale ale acestui complex exercițiu au fost dezvoltarea interoperabilităţii în rândul unităţilor participante, armonizarea procedurilor operaționale între militarii celor două structuri, pentru executarea misiunilor de tip acțiuni directe în mediu maritim, toate acestea având ca finalitate afirmarea României ca pol regional în domeniul Forțelor pentru Operații Speciale și promovarea securității regionale”, se mai arată pe pagina Forțelor pentru Operații Speciale.

Foto de la exercițiu, sursă: Roxana Davidovits, imagini publicate pe pagina de Facebook a Forțelor pentru Operații Speciale Române:

2. Foto: Roxa... (seal-navy-romania-forte-speciale_75537600.jpg)

 

3. Foto: Roxa... (exercitiu-forte-speciale-sua-romania_14246100.jpg)

 

4. Foto: Roxa... (forte-speciale-barca-nava-romania_98880400.jpg)

 

5. Foto: Roxa... (forte-speciale-navale-romania_66873400.jpg)

 

6. Foto: Roxa... (fortele-speciale-romane-romania_56574100.jpg)

 

7. Foto: Roxa... (fortele-speciale-coborare-rapel_40166300.jpg)

 

8. Foto: Roxa... (forte-speciale-romania_76541700.jpg)

 

9. Foto: Roxa... (forte-speciale_21039400.jpg)

 

10. Foto: Roxa... (forte-speciale-scafandru_94904600.jpg)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel