Mai mulţi militari de elită din Armata SUA se deplasează în Ucraina pentru a antrena militari ucraineni

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste 150 de militari din Divizia 101 Aeropurtată a SUA se vor deplasa la Yavoriv, regiunea Lviv, în partea de vest a Ucrainei, pentru a face schimb de experiență cu militari ai forţelor armate ucrainene, a declarat ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Valeriy Chaly, potrivit KyivPost.com şi Ukrinform.net.

,,Screaming Eagles se pregătesc să plece în Ucraina. În câteva zile, peste 150 de militari de elită din Divizia 101 Aeropurtată a SUA vor sosi în Ucraina pentru a-i antrena pe soldaţii noştri de la Centrul Militar de Instruire din Iavoriv", a scris pe Facebook ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Valeriy Chaly.

Potrivit ambasadorului, această deplasare a fost posibilă datorită unor discuții purtate cu șeful Statului Major al Armatei Statelor Unite, generalul Mark Milley, nominalizat de Donald Trump la preşedinţia Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore.

"Sunt convins că acest general nu aruncă vorbe în vânt", a adăugat Valeri Ceali.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel