Mai mulţi mercenarii ruși au fost transferaţi din Siria în Libia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a transferat mai mulţi mercenarii din Siria în Libia pentru a oferi sprijin şi suport militar Armatei Naționale Libiene (LNA) a generalului Khalifa Haftar, precizează Libya Observer şi The New Arab.

Ziarul The New Arab a declarat că două aeronave ale Forțelor Aeriene Ruse au aterizat pe Aeroportul Benghazi din Libia, în ultimele trei zile, venind din Siria, având la bord mercenari ruși de la două companii militare private (CMP).

Mercenarii transferaţi din Siria în Libia provin de la companiile militare private ruse Moran Security Group și Schit. O parte dintre ei fiind cetăţeni ruşi, dar şi mercenari sirieni care lucrează pentru companiile militare private ruseşti care îşi desfăşoară activitatea de mercenariat pe teritoriul Siriei, iar transferul şi desfășurarea lor pe teritoriul Libiei au fost făcute sub supravegherea Emiratelor Arabe Unite și Egipt, susţine mass-media din Libia.

Potrivit ziarului, o prezenţă mai sporită a mercenarilor în Libia pentru al sprijini Haftar, din partea Rusiei, este o încercare a Moscovei de a avea un cuvânt de spus în conflictul libian, dar şi pentru a fi un negociator puternic cu Turcia care susține Guvernul de Uniune Naţională (GNA) libian condus de Fayez al-Sarraj şi recunoscut de ONU.

 

Armata mareşalului Khalifa Haftar, aproape să cucerească oraşul Tripoli cu ajutorul Rusiei


În Libia, forțele generalului Khalifa Haftar sunt în război cu Guvernul de Uniune Naţională. Recent a fost raportat că forțele generalului Haftar au capturat orașul de coastă Sirte, care se află la aproximativ 400 km de capitala Tripoli.

Generalul libian Khalifa Haftar conduce o ofensivă împotriva Tripoli din aprilie. Potrivit ONU, peste 1000 de persoane au fost ucise în ultimele luni de la începutul operațiunii.

Generalul, în vârstă de 76 de ani, a fost anterior consilier al liderului libian Muammar Gaddafi, care a ajuns la putere după ce monarhia a fost răsturnată în 1969, dar a fost ucis de rebeli în 2011. Haftar a devenit unul dintre cei mai influenți adversari ai lui Gaddafi începând din anii 1990.

 

Haftar este susținut de Egipt, Emiratele Arabe Unite și Rusia


În ultimii ani, a făcut mai multe călătorii la Moscova pentru a se întâlni cu ministrul rus al Apărării, Sergey Shoygu, cea mai recentă fiind în noiembrie 2018. La una dintre întâlnirile sale cu ministrul apărării rus a participat omul de afaceri Evgeny Prigozhin, care se afla în strânsă legătură cu compania militară privată Wagner.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel