Lockheed Martin: F-16, un pas intermediar pentru statele care nu își permit F-35. Programele nu concurează între ele

Darius Muresan |
Data publicării:

Lockheed Martin anticipează un nivel ridicat al vânzărilor aeronavelor F-16. Iar compania consideră că F-16 nu concurează cu F-35, ci poate reprezenta un pas intermediar pentru clienții care vor să treacă treptat la F-35.

Kenneth Possenriede, director financiar al Lockheed Martin, citat de Defense News, a declarat că aeronavele de generația a patra F-16 vor fi în continuare o țintă pentru clineții internaționali care „în acest moment nu își permit să achiziționeze avioane F-35”.

El a anticipat că va exista un nivel ridicat de vânzare a F-16, în special pe piața din Africa, America de Sud și Asia de Sud-Est, fără să specifice o anumită țară.

 

Programul F-16, complementar cu F-35

 

Reprezentantul Lockheed Martin afirmă că F-16 „ar putea fi un pas intermediar pentru clienții care vor să treacă la F-35”.

„Deci, considerăm că programul F-16 este complementar și nu concurează cu programul F-35”, a mai afirmat Possenriede, potrivit sursei citate.

Și, totodată, F-16 are un 'avantaj' de moment în fața F-35. Astfel, Possenriede a precizat că dacă programul F-35 a fost afectat de pandemia de COVID-19, precizând că ar putea exista întârzieri în ceea ce privește livrarea comenzilor, coronavirusul a avut un impact redus asupra liniei de producție a programului F-16.

Sursa citată amintește de contractele pe care Lockheed Martin le are în desfășurare pentru F-16, cu state precum Bahrain (16 aeronave), Bulgaria (8 aeronave), Slovacia (16 aeronave) și nu în ultimul rând Taiwanul care negociază achiziționarea a 66 de avioane.

El a mai precizat că Lockheed Martin negociază contracte pentru F-16 și cu o țară din Africa, una din America de Sud și alte state din Asia, dar s-a ferit să precizeze care sunt aceste state, date fiind clauzele de confidențialitate și faptul că de regulă contractele sunt anunțate de guvernele statelor care efectuează achiziția.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel