Limitarea exportului de armament către Turcia. Germania face câteva excepţii

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania şi-a reafirmat decizia de a limita exportul de armament către Turcia, dar a precizat că aceasta măsură nu se aplică echipamentelor şi tehnicii militare navale, a declarat luni ministrul german de externe Heiko Maas. 

Berlinul este unul dintre principalii exportatori de armament din lume și, de asemenea, un exportator de top în Ankara.

Răspunzând la o întrebare cu privire la exporturile de arme ale Germaniei către Turcia, Heiko Maas a precizat presei că Turcia nu mai primește arme din Germania, deoarece le-ar putea folosi în războiul din Siria, dar Berlinul continuă să exporte mărfuri şi submarine.

Oficialul german a ţinut să precizeze că exporturile de armament nu mai sunt aprobate către Turcia în urma disputelor apărute la nivel diplomatic intre Ankara și Berlin cu privire la Siria.

Între Berlin şi Ankara există un acord pentru realizarea a șase submarine bazate pe clasă Type 214, acestea fiind construit, conform înţelegerilor, în şantierele navale din Turcia, în colaborare cu firma germană Thyssenkrupp Marine Systems. Guvernul german a aprobat vânzarea de piese pentru submarine încă din anul 2009, iar construcția primului submarin TCG Pirireis a început în 2015.

Anul trecut, vânzările de arme către aliatul Turcia, au totalizat 242,8 milioane de euro (285 milioane dolari), ceea ce a reprezentat o treime din exportul de armament pe care industria de apărare din Germania l-a realizat.

Publicaţia turcă Daily Sabah precizează că Ankara a fost de departe cel mai mare importator de armament german, într-un moment în care relaţiile dintre actorii implicaţi în conflictul din Siria deveneau tot mai tensionate, Turcia fiind unul dintre aceştia.

Germania a anunțat în mod repetat că limitează vânzările de armament către Turcia, deoarece a lansat o operațiune antiteroristă în nordul Siriei, care a vizat atât teroriștii Daesh, cât și miliţiile kurde Unităţile Protecţiei Poporului (YPG) – considerate de către Ankara grupare teroristă – dar susţinute însă de către ţări occidentale.

Ankara a criticat în repetate rânduri autoritățile germane pentru că nu au luat măsuri serioase împotriva PKK, care este considerată organizație teroristă de Turcia, SUA și UE. Turcia a criticat în repetate rânduri că PKK și filialele sale siriene continuă să folosească Germania ca ’’platformă’’ pentru activitățile lor de strângere de fonduri, recrutare și propagandă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel