Insula Șerpilor a fost din nou luată la țintă de Aviația rusă: Au fost întrebuințate bombe ghidate de tip FAB-500

Ionel Copcea |
Data publicării:
Insula Șerpilor / Foto ilustrativ
Insula Șerpilor / Foto ilustrativ

După cum au anunțat mai multe surse ucrainene de pe rețelele de socializare, dar și o serie de corespondenți militari ruși, pe 12.09.2023, Forțele Armate ale Federației Ruse au executat un nou atac aerian asupra Insulei Șerpilor din Marea Neagră.

Potrivit precizărilor unor utilizatori ucraineni de pe Telegram, asupra unor ținte de pe insulă au fost lansate mai multe bombe ghidate de aviație de tip FAB-500, cu module de planare și corecție. Acest lucru înseamnă că militarii ruși au primit informații despre prezența pe Insula Șerpilor a unor facilități militare, care să merite întrebuințarea unor muniții cu o greutate de 500 de kilograme.

Deocamdată, nu au fost oferite detalii despre țintele lovite de pe Insula Șerpilor și nici despre consecințele atacului aerian. Nu se știe dacă au fost înregistrate victime sau dacă au fost distruse anumite categorii de tehnică militară din dotarea armatei ucrainene.

Trupele ruse continuă să execute atacuri masive asupra unor ținte cu destinație militară de pe teritoriile controlate de regimul de la Kiev. Insula Șerpilor se află între obiectivele supuse în mod regulat unor atacuri aeriene, pentru a împiedica asigurarea controlului asupra acesteia de către militarii ucraineni.

Insula în sine are o semnificație importantă pentru oficialii de la Kiev, fapt confirmat și de vizita recentă efectuată pe aceasta de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a fost însoțit de șeful informațiilor militare, Kirilo Budanov. Insula Șerpilor permite controlul trecerii către cele trei porturi ale Ucrainei de la Marea Neagră și se află și în imediata apropiere a Deltei Dunării.

Comentariul autorului: Marea Neagră continuă să fie teatrul unor confruntări acerbe între trupele ruse și militarii ucraineni. Chiar dacă amploarea luptelor din regiune nu este una foarte ridicată, acestea au o dinamică mare, consumându-se aproape zilnic.

Astfel, cu numai o zi în urmă, partea ucraineană a anunțat că, în urma unei operațiuni a forțelor speciale, a fost restabilit controlul asupra platformelor petroliere și de gaze naturale situate la nord-vest de Peninsula Crimeea, care au fost preluate de reprezentanții ruși în anul 2014.

De asemenea, în ultimele săptămâni, în zonă au fost efectuate mai multe încercări ale armatei ucrainene de a debarca detașamente formate din câteva zeci de militari în Peninsula Crimeea, cel mai probabil în zona Cap Tarhankut din partea vestică a acesteia. Una dintre incursiuni a fost reușită, iar celelalte au fost împiedicate de aviația rusă.

Nu în ultimul rând, trebuie menționate și atacurile periodice efectuate de dronele aeriene și maritime ucrainene asupra unor nave și obiective de infrastructură rusești, inclusiv împotriva Podului Crimeea de peste Strâmtoarea Kerci.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel