Industria germană de armament acaparează piaţa europeană: Compania Rheinmetall intenționează să construiască o fabrică de muniții în Lituania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Producția de proiectile de artilerie DM121 de 155 mm. Sursa foto: Rheinmetall.
Producția de proiectile de artilerie DM121 de 155 mm. Sursa foto: Rheinmetall.

Concernul german de armament Rheinmetall intenționează să construiască o fabrică de muniții în Lituania. Guvernul lituanian și Rheinmetall au semnat un memorandum de înțelegere cu privire la această construcție. AFP notează că acest anunț este o manifestare a intenției de a reînarma Europa pe fondul amenințării rusești.

,,Aceasta va fi cea mai mare investiție în apărarea Lituaniei", a declarat ministrul lituanian al Economiei, Aushrine Armonaitė. Este vorba despre o uzină pentru producția de proiectile de artilerie de 155 mm.

Prim-ministrul lituanian Ingrida Simonite a subliniat că este timpul ca democrațiile să își consolideze arsenalul: "Este timpul ca noi, democrațiile, să ne consolidăm arsenalul, care este o condiție pentru apărarea libertății", a declarat Šimonite pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter).

Șeful guvernului lituanian a mai precizat că memorandumul de înțelegere cu Rheinmetall AG "a pus bazele construcției unei fabrici de muniții de artilerie în Lituania" și a unei "cooperări pe termen lung".

Ministrul lituanian al Apărării, Laurinas Kasciunas, a declarat că războiul din Ucraina a arătat importanța aprovizionării cu muniție "ca parte integrantă a securității și apărării naționale". Anterior, ministrul lituanian al apărării și-a exprimat speranța că Rheinmetall va construi o fabrică în Lituania până în 2025.

Guvernul lituanian și Rheinmetall convin asupra amplasării fabricii și asupra valorii investiției necesare. Ministrul lituanian al economiei subliniază că noua investiție va aduce profit și va ajuta Lituania să își asigure independența în ceea ce privește achiziția de armament.

După cum a relatat anterior Voice of America, Rheinmetall și producătorul turc de drone Baykar construiesc fabrici în Ucraina. Alte trei companii franceze care produc drone și echipamente pentru armată se apropie de acorduri similare.

Luna trecută, Germania și Franța au anunțat o societate mixtă prin intermediul conglomeratului de apărare KNDS pentru a produce în Ucraina piese pentru tancuri și obuziere și, în cele din urmă, sisteme întregi de arme.

KNDS, un conglomerat franco-german de tehnologie din domeniul apărării, a anunțat o creștere record a numărului de comenzi pentru anul fiscal 2023, cu o creștere de peste 130% față de anul precedent.

Această creștere semnificativă poziționează KNDS în fruntea industriei europene de apărare, depășind cele mai mari 15 companii de apărare din Europa.

Compania, formată prin fuziunea dintre KMW și Nexter în 2015, a raportat un volum de comenzi de 7,8 miliarde de euro, determinat în principal de cele mai importante programe, inclusiv Leopard 2A8, de vehicule de luptă pentru infanterie și de sistemele de artilerie CAESAR. O cerere mai mare pentru diverse calibre de muniție a contribuit, de asemenea, la portofoliul robust de comenzi, care s-a ridicat la 15,7 miliarde de euro la sfârșitul anului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel