Generalul Daniel Petrescu, discuţie telefonică cu generalul american Mark Milley. Tema principală abordată: Situaţia de securitate din zona Mării Negre

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, alături de preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, generalul Mark A. Mille. Sursa Foto: SMAP Facebook.
Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, alături de preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, generalul Mark A. Mille. Sursa Foto: SMAP Facebook.

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a avut discutat telefonic cu preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, generalul Mark A. Milley, tema principală abordată fiind legată de situaţia de securitate din zona Mării Negre, precizează MApN într-un comunicat de presă.

 

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, discuţiile au vizat dinamica situaţiei de securitate în regiunea Mării Negre şi coordonarea activităţilor în procesul de suplimentare a forţelor americane în România.

Convorbirea celor doi oficiali militari a avut loc vineri şi s-a înscris în seria de discuţii pe care generalul Mark A. Milley a avut-o cu şefii Apărării din Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie şi Polonia privind domenii comune de interes în domeniul securităţii şi de coordonare a ajustării posturii forţelor americane în Europa, se arata in comunicatul MApN.

Amintim ca ieri, președintele Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au făcut declaraţii în faţa militarilor români și americani prezenţi la Baza Militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

Această conferinţă de presă a venit în contextul în care Pentagonul a anunţat că 1.000 de militari americani vor fi repoziţionaţi din Germania în România. 

''România, ca stat membru NATO și partener strategic al SUA, beneficiază de toate garanțiile de securitate de care are nevoie. Garanțiile au la bază angajamentul intensificat al NATO și al unor aliați, precum SUA și Franța. Am pledat repetat încă de la începutul primului meu mandat pentru o prezență mai consistență a NATO, a SUA și altor aliați în regiunea Mării Negre. Asigurarea unei posturi avansate de descurajare pe întregul flanc estic al NATO contribuie la securitatea NATO în ansamblu’’, a precizat ieri Klaus Iohannis.

La randul sau, în cadrul conferinţei de presă, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizt ca în acest moment ,,1.000 de trupe americane sunt trimise la această bază, iar numărul total de trupe americane la Baza Mihail Kogălniceanu este de aproximativ 2.000’’, a spus Stoltenberg.

’’De aici, din zona Mării Negre, până la Marea Baltică, aliații susțin statele membre NATO din flancul estic prin trimiterea de trupe și capabilități militare. Săptămâna viitoare, miniștrii NATO vor discuta despre consolidarea prezenței în estul NATO’’, a insistat Jens Stoltenberg.

Cu o zi înainte de vizită oficială la Bază Militară Mihail Kogălniceanu, într-o conferinţă de presă la Bruxelles cu premierul britanic Boris Johnson, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat că miniştrii apărării din cadrul Alianţei vor discuta săptămâna viitoare "despre o întărire a securităţii în partea de sud-est a Alianţei, prin constituirea unui grup tactic în România pentru regiunea Mării Negre.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel