Forțele ucrainene au lovit din nou pozițiile rusești de pe Insula Șerpilor (Video)

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Comandamentul Operativ Sud ucrainean a informat, ieri dimineață, că forțele ucrainene continuă misiunea de ”curățare a Insulei Șerpilor, ocupată temporar, de invadatorii ruși”.

Peste 10 rachete/proiectile au fost lansate asupra tehnicii militare rusești de pe insulă, fiind distrus cel puțin un complex de apărare antiaeriană Pantsir-S1.

Comandamentul Operativ Sud ucrainean a postat, ieri, pe canalul său de youtube, un videoclip de 25 de secunde cu atacul, în care se observă lovituri asupra a cel puțin două obiective.

Forțele ucrainene au executat atacul în noaptea de 26 – 27 iunie, probabil. Un alt atac ucrainean a avut loc în dimineața de 20 iunie, confirmat de ambele părți.

Atunci, Comandamentul Operativ Sud ucrainean a anunțat că au fost executate mai multe lovituri țintite asupra forțelor de pe insulă și că „operația militară continuă și necesită tăcere informațională până la încheierea ei”.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov a spus că „luni, la ora 5 dimineaţa, regimul de la Kiev a întreprins o nouă tentativă nebunească de a cuceri Insula Şerpilor", 15 drone de atac şi de recunoaştere ucrainene luând parte la raid, dintre acestea 13 fiind doborâte.

Comentariul autorului: Forțele ruse își vor apăra cu mare dificultate tehnica de luptă dislocată pe Insula Șerpilor, rachetele antinavă ale ucrainenilor făcând dificilă reaprovizionarea cu tehnică și alimente militarilor ruși de pe insulă. Totuși, este posibil, ca forțele ruse să folosească pentru aprovizionare o rută protejată, pe la sud de insulă, care să treacă prin zona economică exclusivă a României. Ucrainenii vor ezita să lanseze rachete care să cadă în zona româneasă, fie ea și economică.

Probabil, în timp, această poziție (Insula Șerpilor) se va transforma într-un fel de Monte Cassino al celui de-al doilea război mondial, dar la o scară mult mai mică. Bătălia pentru mănăstirea Monte Cassino (Italia) a durat între timp de patru luni, între 17 ianuarie – 18 mai 1944. Situat pe un deal, edificiul religios a fost folosit de trupele germane pentru a opri înaintarea forțelor aliate spre Roma.

Pe 15 februarie 1944, bombardierele americane au aruncat 1.400 de tone de explozibil asupra mănăstirii și zonei înconjurătoare, dar militarii germani nu au fost neutralizați în totalitate. Până pe 18 mai 1944, au fost, în total, patru mari bătălii, cu atacuri frontale, pentru eliminarea rezistenței germane de pe pozițiile abrupte de la Monte Cassino, în care și-au pierdut viața 55.000 de militari aliați și 20.000 de militari germani.

Mult timp după război, analiștii militari au concluzionat că atacarea frontală a dealului Monte Cassino a fost o eroare, fiind suficiente bombardamente masive periodice, care să scoată din funcțiune tehnica grea de luptă a forțelor germane. Astfel, germanii, deși ar fi deținut poziția, ei ar fi rămas nerelevanți fără arme grele și cu bătaie mare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel