Forțele Speciale americane din Coreea au simulat distrugerea capabilităților nucleare ale Nordului

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Sursă foto: 1st Special Forces Command - Airborne
Sursă foto: 1st Special Forces Command - Airborne

Forțele pentru Operații Speciale ale SUA dislocate în Coreea de Sud (SOCKOR) au efectuat un exercițiu, în care s-au simulat atacuri chirurgicale asupra principalelor facilități nord-coreene, au declarat, pe 24 septembrie, oficiali, pe fondul tensiunilor din Peninsula Coreeană, potrivit agenției de știri sud-coreene Yonhap.

Exercițiul, cu denumirea ”Teak Knife”, s-a desfășurat pe 13 septembrie, la o zi după ce Phenianul a anunțat lansarea unei rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, care ar fi parcurs o distanță de 1.500 km.

De regulă SOCKOR nu informează despre activitățile sale de pregătire, ultima dată acest lucru petrecându-se în 2017. Dar de data aceasta, pe 15 septembrie, la câteva ore după ce Phenianul a lansat două rachete balistice, SOCKOR a postat pe pagina de Facebook detalii despre exercițiu.

Pe fondul blocării discuțiilor cu SUA pe problema denuclearizării, Coreea de Nord a crescut treptat tensiunile din Peninsula Coreeană, în ultimele luni. În semn de protest față de exercițiul regulat de pe timp de vară, dintre Coreea de Sud și SUA, Phenianul a avertizat, în august, cu privire la „o criză gravă de securitate”, iar pe 13 septembrie a lansat o rachetă de croazieră și pe 15 septembrie a testat două rachete balistice, lansate de pe un tren militar.

Phenianul a arătat, de asemenea, semne de repornire a unui reactor care produce  plutoniu și de extindere a instalațiilor de îmbogățire a uraniului la complexul nuclear Yongbyon. La începutul acestei săptămâni, Rafael Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, a declarat că programul nuclear al Coreii de Nord „merge din plin”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel