Unitate de elită ucraineană a Forțelor pentru Operaţii Speciale, misiune pe malul stâng al Niprului (Video). Ținta: Un post de comandă rus

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele pentru Operaţii Speciale ale Forţelor Armate Ucrainene au desfășurat o operațiune în partea ocupată de ruşi a regiunii Herson. Imaginea datează din ianuarie 2023. Sursa Foto: Direcţia principală de Informaţii (GUR) a Ministerului Apărării din Ucra
Forțele pentru Operaţii Speciale ale Forţelor Armate Ucrainene au desfășurat o operațiune în partea ocupată de ruşi a regiunii Herson. Imaginea datează din ianuarie 2023. Sursa Foto: Direcţia principală de Informaţii (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina.

Forțele pentru Operaţii Speciale ale armatei ucrainene au desfășurat o misiune în partea ocupată de ruşi a regiunii Herson. În noaptea de 23 spre 24 ianuarie, o unitate specială a Forţelor Armate Ucrainene a efectuat o incursiune în spatele liniilor inamice în zona Nova Kakhovka. Din câte se pare, ținta forțelor speciale a fost postul de comandă al armatei ruse din Herson.

"Datorită cooperării cu mișcarea de rezistență locală și cu ajutorul unor mijloace tehnice speciale, forțele pentru operaţii speciale au stabilit locația exactă a postului de comandă", au precizat ofițerii de informații ai Forţelor Armate Ucrainene.

"După ce s-au angajat în luptă cu inamicul, forțele speciale au distrus clădirea în care se afla postul de comandă cu un lansator de grenade", a raportat Direcţia principală de Informaţii (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina, publicând un material video pe Facebook.

Forţele ruse de ocupaţie au considerat debarcarea trupelor ucrainene pe malul stâng al Niprului ca fiind o încercare de străpungere a liniei de apărare, prin urmare, au dispus imediat mobilizarea tuturor militarilor.

În noaptea de 23 spre 24 ianuarie, un grup operativ special al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării a efectuat un raid de recunoaștere în spatele liniilor inamice lângă Novaia Kakhovka și a provocat pierderi inamicului. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării, publicând un video uimitor pe Facebook, care poate fi vizionat la link.

Forțele speciale ucrainene au ajuns la postul de comandă al armatei ruse, a cărui locație exactă a fost stabilită datorită informaţiilor oferite de grupurile de partizani ucraineni care activează în zona ocupată a Hersonului.

Militarii ucraineni au reușit să traverseze fluviul Nipru și să debarce pe malul stâng, în ciuda câmpurilor de mine dense de pe mal și a fortificațiilor ridicate aici de către armata rusă. La scurt timp, forțele speciale ucrainene au distrus clădirea în care se afla postul de comandă al armatei ruse din Herson. Rușii au aruncat imediat în luptă o unitate de forțe pentru operații speciale, avioane și vehicule blindate.

Potrivit Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) a Ministerului Apărării din Ucraina, forţele ruse de ocupaţie au suferit pierderi semnificative, și anume militarii ucraineni au ucis cel puțin 12 militari ruşi, au distrus un transportor blindat și au capturat o persoană. După ce și-a încheiat misiunea, unitatea specială a Forţelor Armate Ucrainene s-a întors pe malul drept al Niprului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel