Forţele Navale Române, acţiuni de interdicţie maritimă şi de monitorizare a traficului naval

Eduard Pascu |
Data publicării:

Militarii Forţelor Navale Române au participat, în această săptămână, la mai multe exerciţii de instruire derulate pe teritoriul României.

Astfel, pe 2 şi 3 februarie, echipajul navei "Viceamiral Constantin Bălescu", care amplasează mine, a executat acţiuni de interdicţie maritimă şi de monitorizare a traficului naval în raionul maritim din proximitatea poligonului de trageri de la Capu Midia, unde militarii din Forţele Terestre au participat la Exerciţiul "Viforul 21" de lansare rachete sol-aer, iar în plan terestru, militarii de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică al Forţelor Navale au asigurat platformele mobile de comunicaţii pentru buna desfăşurare a exerciţiului.

De asemenea, la Mangalia, rachetiştii navali de la Divizionul 508 Rachete de Coastă şi specialiştii de la Secţia 335 Logistică au desfăşurat miercuri, 3 februarie, un antrenament de ambarcare-debarcare rachetă de exerciţiu. Activitatea de instrucţie combinată a militarilor Divizionului 508 Rachete de Coastă continuă joi, 4 februarie, în teren. Astfel, militarii din Compania 585 Apărare CBRN (chimic-bacteriologic-radionuclear) şi cei din Secţia Rachete de Coastă au fost dislocaţi în zona Hagieni, pentru a desfăşura un antrenament întrunit, care cuprinde exersarea a două proceduri operaţionale specifice. Prima etapă prevede cercetarea unui raion terestru, în vederea identificării unor substanţe toxice de luptă dispersate de inamic, iar cea de-a doua constă în aplicarea procedurii operaţionale de atac asupra unor ţinte navale de suprafaţă, cu dispozitivele mobile de lansare rachete navale din dotarea Divizionul 508 Rachete de Coastă.

2. -imagine fara descriere- (sistem-rachete-romania_64839500.jpg)

Totodată, scafandrii de luptă şi scafandrii de mare adâncime continuă activităţile de instrucţie, conform planului de activităţi al Centrului 39 Scafandri, prin antrenamente de scufundare, pe timp de zi şi de noapte, în raioane maritime din proximitatea portului Constanţa, pentru exersarea procedurilor operaţionale de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice, precum şi prin executarea unor scufundări pentru controlul navelor militare din portul Mangalia.

Activităţile de instrucţie ale marinarilor militari cuprind, în această perioadă, şi module de instruire simulată, care se desfăşoară la simulatorul integrat de conducere a navei, de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", precum şi la Centrul de Instruire, Simulare şi Evaluare al Forţelor Navale, unde se planifică secvenţele principale ale Exerciţiului "Danube Protector 21", cel mai amplu exerciţiu al militarilor de la Flotila Fluvială "Mihail Kogălniceanu".

"Modulele de instruire tip 'joint' (întrunit) sunt foarte importante pentru dezvoltarea deprinderilor de luptă ale marinarilor militari şi pentru menţinerea la standarde ridicate a capacităţii de reacţie a structurilor Forţelor Navale Române. (...) Implementarea unui nou concept integrat de instruire a marinarilor militari contribuie la optimizarea managementului spaţiului maritim, terestru şi fluvial din zona de responsabilitate a Forţele Navale Române, precum şi la dezvoltarea capacităţii Armatei României de a reacţiona, rapid şi eficient, la întregul spectru de ameninţări la adresa apărării colective", se arată în comunicatul Foţelor Navale.

 

Instrucție întrunită, în plan naval, terestru și aerian Modulele de instruire tip „joint” (întrunit) sunt foarte...

Publicată de Forțele Navale Române pe Joi, 4 februarie 2021

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel