Forțele Armate Ucrainene au distrus un sistem de apărare antiaeriană Pantsir-S1, folosind o rachetă antiradar de tip AGM-88 HARM

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul de apărare antiaeriană Pantsir-S1. Sursa Fot: DefenceBlog
Sistemul de apărare antiaeriană Pantsir-S1. Sursa Fot: DefenceBlog

Forțele Armate Ucrainene, care înaintează în direcția Herson, au distrus un un sistem de apărare antiaeriană Pantsir-S1. Potrivit mai multor publicaţii mass-media ucrainene, sistemul rusesc de apărare antiaeriană Pantsir-S1 distrus a fost fotografiat în apropierea hidrocentralei Kakhovka.

 

Hidrocentrala Kakhovka este situată la 5 kilometri de orașul Nova Kakhovka, care se află acum sub ocupație rusă. Publicaţia ucraineană Militarnyi susţine că nu exclus ca sistemul de apărare antiaeriană Pantsir-S1 să fi fost folosit pentru a intercepta rachetele GMLRS lansate de la sistemele M142/M270 ale armatei ucrainene.

Acest sistem universal cu rază scurtă de acțiune este conceput pentru apărarea aeriană a celor mai importante unități și instalații militare și industriale, precum și a unităților forțelor terestre.

De asemenea, sistemul Pantsir-S1 este destinat consolidării apărării aeriene la altitudini joase și extrem de joase împotriva mijloacelor de atac aerian.

Analiştii publicaţiei DefenceBlog nu exclud ca sistemul Pantsir-S1 să fi fost distrus ci o rachetă antiradar AGM-88 HARM.

În luna septembrie, DefenseRomania a precizat, citând surse ucrainene, ca rachetele americane HARM au fost integrate pe avioanele Su-27 și MiG-29 ale Forţelor Aeriene Ucrainene pentru a distruge mai uşor sistemele de apărare antiaeriană ale armatei ruse. 

Potrivit analiştilor blog-ul Oryx, care ţin evidenţa pierderilor înregistrate de armata rusă în Ucraina, pe baza informaţiilor şi fotografiilor trimise de pe linia frontului, forțele armate ruse au pierdut deja nouă sisteme de apărare antiaeriană Pantsir-S1.

Sistemele de apărare antiaeriană Pantsir-S1, montate pe camioane, dispun atât de rachete sol-aer cu rază scurtă de acțiune, cât și de tunuri automate de 30 mm și sunt concepute pentru a apăra de obiective militare.

Potrivit CSIS Missile Defense Project, sistemul Pantsir poate lovi avioane avioane la o distanță maximă de 20 km și o altitudine de 10 km, rachete de croazieră subsonice la o distanță de 12 km și la o altitudine de 6 km și rachete aer-sol de la o distanță de 7 km și la o altitudine de 6 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel