Forțele Aeriene Ucrainene au publicat imagini din timpul utilizării sistemului francez de apărare aeriană Crotale (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Crotale NG pe șasiu Pasi / Thalesgroup
Crotale NG pe șasiu Pasi / Thalesgroup

Forțele Aeriene Ucrainene au publicat primele imagini din timpul unei utilizări a sistemului france de apărare aeriană Crotale, precizând că acesta este foarte eficient în interceptarea ţintelor aeriene. Biroul de presă al Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene a publicat un material video cu momentul în care sistemul de apărare aeriană Crotale interceptează o rachetă rusească. Sistemele de apărare antiaeriană Crotale au ajuns în Ucraina ca parte a ajutorului militar acordat de Franța.

 

Aceste sisteme de apărare aeriană ajută armata ucraineană să contracareze atacurile cu rachete rusești și să lovească alte ținte aeriene inamice, inclusiv dronele kamikaze.

Un scurt fragment al materialului video arată cum militarii care operează sistemului de apărare aeriană Crotale urmăresc cu ajutorul radarului o ţintă aeriană și lansează o rachetă antiaeriană pentru a intercepta ameninţarea. Se poate auzi cum unul dintre militari precizează că prima rachetă nu a atins ținta. Prin urmare, a trebuit să fie lansată o alta.

Ținta aeriană inamică a fost în cele din urmă lovită de sistemul francez de apărare aeriană, care se află în serviciul Forțelor Armate ale Ucrainei. Transferul sistemului de apărare aeriană Crotale către Ucraina a fost anunţat pentru prima data în decembrie 2022. 

Crotale NG este un sistem de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune, dezvoltat de compania franceză Thales. Sistemul poate fi folosit pentru a intercepta și distruge amenințări aeriene precum avioane, elicoptere de atac, rachete de croazieră și rachete tactice.

Crotale NG este echipat cu o suită de senzori, inclusiv electro-optică pasivă și radar cu contramăsuri electronice (ECCM) pentru a ataca ținte aeriene în condiții de război electronic.

Sistemul Crotale NG este montat pe o platformă 6x6 care este echipată cu o unitate de lansare care dispune de patru lansatoare care pot trage racheta VT1 concepută pentru a distruge ținte aeriene aflate la distanță scurtă.

 

Caracteristicile rachetei VT-1

 

VT-1 este o rachetă sol-aer cu rază scurtă de acțiune care dispune de un nivel ridicat de manevrabilitate. Racheta poate atinge o viteză de 3,5 Mach - ceea ce îi permite să parcurgă 8 km în 10,3 secunde.

Ghidarea Command to Line-Of-Sight (CLOS) folosește radar și senzori electro-optici. Racheta este înarmată cu un focos exploziv cu fragmentare - oferă o rază letală a exploziei de 8 m. Timpul de interceptare de la tragere la distrugerea țintei în aer la o distanță de 8 km este de 10,3 s.

Racheta este capabilă să intercepteze mai multe tipuri de amenințări aeriene, inclusiv rachete tactice, elicoptere şi UAV-uri (Unmanned Aerial Systems). Racheta are o rază maximă de acţiune de 11 km.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel