Forțele Speciale au capturat doi bărbați în timpul operațiunii împotriva liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi

Eduard Pascu |
Data publicării:

Doi bărbaţi au fost capturaţi în cursul raidului american care a dus la uciderea liderului organizaţiei Statul Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat luni şeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, relatează AFP, transmite Agerpres.

''Doi bărbaţi au fost capturaţi'' în timpul atacului şi '' sunt reţinuţi într-un loc securizat'', a declarat generalul Milley, într-o conferinţă de presă la Pentagon, unde urmează să ofere detalii despre operaţiunea efectuată sâmbătă în nord-vestul Siriei.

''În timp ce asigurau securitatea obiectivului, forţele americane au descoperit că Baghdadi se ascundea într-un tunel, grupul de asalt s-a apropiat de Baghdadi şi s-a oprit când acesta şi-a detonat centura explozivă'', a spus generalul.

Rămăşiţele liderului SI au fost apoi transportate într-un loc sigur pentru a confirma identitatea acestuia prin testarea ADN-ului, a adăugat el, afirmând că ''tratamentul'' acestor rămăşiţe a fost făcut în ''mod adecvat''.

Generalul Mark Milley a dat asigurări că operaţiunea a fost efectuată numai de către militari americani.

Vezi și: Abu Bakr al-Baghdadi, liderul ISIS, ucis într-o operațiune a forțelor speciale SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel