Forțele lui Assad au recucerit întregul drum care traversează Idlib

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Forţele regimului de la Damasc au recucerit întregul drum auto ce traversează provincia Idlib, în nord-vestul Siriei, scena unei ofensive sângeroase împotriva jihadiştilor şi grupărilor insurgente, potrivit Agerpres care citează AFP și Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Mass-media de stat siriene nu au menţionat recucerirea acestei părţi a drumului auto, însă au precizat că forţele regimului au preluat controlul asupra a două sate situate de-a lungul acestei axe rutiere.

Acest drum auto strategic, M5, este de multă vreme în vizorul regimului, care vrea să controleze mai bine traficul rutier care pleacă dinspre Damasc spre al doilea oraş principal al ţării şi fost pol industrial, Alep (nord-vest).

Potrivit OSDO, dacă forţele pro-regim vor recuceri încă 30 de kilometri din acest drum auto care trece prin sudul provinciei Alep, ei vor controla întreaga această provincie.

Drumul auto M5, care pleacă de la frontiera iordaniană, este cel mai lung din Siria.

În două luni, circa 586.000 de persoane s-au refugiat din calea ostilităţilor din această regiune, din care jumătate este dominată de jihadişti şi unde sunt prezente grupări insurgente, potrivit unui nou bilanţ al ONU.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel