Forțele Aeriene ale SUA caută noi tehnologii de comunicații care să excludă sateliții

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii (USAF) solicită industriei noi tehnlogii cu privire la comunicațiile la distanță care nu se poartă prin intermediul sateliților (BLOS).

În solictarea Forțelor Aeriene se specifică faptul că se caută în mod specific informații tehnice privind potențialul de dezvoltare actual și viitorul comunicațiilor globale de înaltă frecvență pentru comunicațiile fără satelit (HF), relee de vehicule aeriene fără pilot (UAV), sisteme reflectorizante pasive, tehnologiile BLOS (HFGCS) cum ar fi scatter troposferic (troposcopter), frecvențe înalte (HF). Mai mult, USAF caută informații despre inițiativele de dezvoltare actuale și planificate, maturitatea tehnologică, metodele de fabricare, disponibilitatea și costul acestor materiale pentru utilizare potențială în aplicațiile militare.

USAF menționează că este interesat de sistemele care ar oferi cele mai bune redundanțe pentru modelele Satcom în caracteristicile acestuia de performanță. Aceste sisteme pot include troposcatter și HF, dar și sisteme mai puțin cunoscute, inclusiv sisteme de împrăștiere pasivă, cum ar fi scatterul de aeronave și de spargere a meteorilor, sau o idee complet nouă de a realiza comunicații BLOS.

Tehnologia Troposcatter utilizează particule care alcătuiesc atmosfera pământului ca un reflector pentru semnalele radio cu microunde. Aceste semnale sunt îndreptate chiar deasupra orizontului în direcția unei stații de recepție. Pe măsură ce trec prin troposferă (de la sol până la maximum 12 km altitudine), o parte din energie este împrăștiată înapoi spre pământ, permițând stației de recepție să preia semnalul, conform lui Raytheon.

Răspunsurile sunt așteptate până la 29 iulie. USAF dorește astfel să afle mai multe despre noile tehnologii care ar putea reduce costurile de întreținere de cinci ori, o creștere cu 100% a preciziei de predicție a defecțiunilor parțiale și o creștere cu 25% a reutilizării.

Vezi și: Shabla 2019. Rachetele americane Avenger s-au confruntat cu cele rusești Osa și Kub

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel