Shabla 2019. Rachetele americane Avenger s-au confruntat cu cele rusești Osa și Kub

Eduard Pascu |
Data publicării:

Sistemele americane de rachete numite Avenger, au luat parte la un exercițiu în Bulgaria în luptă cu sistemele de rachete de suprafață-aer Osa și Kub, realizate de sovietici.

Sistemul de apărare aeriană Avenger, alocat Regimentului 4 de Apărare Aeriană al Armatei SUA, a participat la un curs de formare a rachetelor la Shabla - Bulgaria, în cadrul exercițiului Shabla 19. SHABLA 19 s-a desfășurat în perioada 10-14 iunie 2019 și a avut ca scop testarea apărării aeriane în comun cu forțele din Bulgaria.

Particularitatea exercițiului a fost participarea ambelor sisteme, atât Avenger americane cât și Osa (SA-8 Gecko) și Kub (SA-6 "Gainful") al forțelor armate bulgare.

SHABLA 19 este conceput pentru a îmbunătăți pregătirea și interoperabilitatea dintre Forțele Aeriene bulgărești, Forțele Maritime și Forțele Terestre și Armata a 10-a din cadrul Comandamentului Rachetelor de Apărare, US Army Europe.

Avengerul a fost inițial dezvoltat pentru forțele armate ale Statelor Unite și este utilizat în prezent de armata SUA.

Sistemul de apărare aeriană Boeing Avenger, complet automatizat, cu rază scurtă de acțiune, este o armă de apărare a armatei de prima linie. Este o unitate ușor de transportat cu 8 rachete sol-aer, model Stinger grupate pe două rame de lansare. Acestea identifică, urmăresc și angajează ținte (elicoptere sau avioane) dintr-o poziție staționară sau în mișcare.

Montat pe un vehicul cu roți de mobilitate înaltă, Avenger poate funcționa în condiții meteorologice extreme. Sistemul său infraroșu, computerul, echipamentele de comunicații și telemetrul cu laser localizează țintele în lumina zilei și pe timp de noapte.

Vezi și: Trageri cu rachete PATRIOT PAC-2 și Avenger la Capu Midia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel