Elicopter modernizat de Boeing pentru Forțele Speciale ale SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania aerospațială Boeing, în cadrul programului Mission Enhanced Little Bird (MELB), modernizează flota de elicoptere care au fost folosite pentru operațiuni speciale de Armata Statelor Unite.

Elicopterul numit A / MH-6 Little Bird, este un elicopter de atac ușor dezvoltat în strânsă colaborare cu cei care îl folosesc. 

Programul MELB acoperă actualizarea componentelor principale ale elicopterului A / MH-6 Little Bird pentru a îmbunătăți siguranța, controlul zborui și modernizarea cabinei de pilotaj. Elicopterul îmbunătățit a primit noi modele de palete de rotor, un braț de coadă mai lung și o nouă cutie de viteze în spate.

Noua configurație MELB include, de asemenea, o capacitate mai bună de a zbura la altitudini mari pe vreme caldă, o capacitate de sarcină utilă mai mare cu 226 de kilograme, controale de zbor îmbunătățite și un cockpit îmbunătățit cu o hartă în mișcare. Greutatea maximă brută a elicopterului A / MH-6 a crescut de la 1.000 kg la peste 2.100 kg.
Prin modernizare, Boeing creează astfel o aeronavă de luptă nouă, bazată pe un elicopter îmbătrânit, dar care va răspunde tuturor cerințelor moderne ale Comandamentului Operațiunilor Speciale.

La începutul acestui an, SOCOM a anunțat planurile de a prelungi durata de viață a elicopterului A / MH-6 Little Bird până în anii 2030 când va fi retras definitiv. Dar a subliniat că decizia va fi luată în anul 2024, când comanda va trebui să decidă dacă vor înlocui aceste elicoptere sau vor trece printr-un program de modernizare.

Vezi și: VertiJet un mixt între avion și elicopter dezvoltat de Agenția SUA pentru Cercetare Avansată a Proiectelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel