Elicopter modernizat de Boeing pentru Forțele Speciale ale SUA

Eduard Pascu / 19 aug 2019 / 12:55

Compania aerospațială Boeing, în cadrul programului Mission Enhanced Little Bird (MELB), modernizează flota de elicoptere care au fost folosite pentru operațiuni speciale de Armata Statelor Unite.

Elicopterul numit A / MH-6 Little Bird, este un elicopter de atac ușor dezvoltat în strânsă colaborare cu cei care îl folosesc. 

Programul MELB acoperă actualizarea componentelor principale ale elicopterului A / MH-6 Little Bird pentru a îmbunătăți siguranța, controlul zborui și modernizarea cabinei de pilotaj. Elicopterul îmbunătățit a primit noi modele de palete de rotor, un braț de coadă mai lung și o nouă cutie de viteze în spate.

Noua configurație MELB include, de asemenea, o capacitate mai bună de a zbura la altitudini mari pe vreme caldă, o capacitate de sarcină utilă mai mare cu 226 de kilograme, controale de zbor îmbunătățite și un cockpit îmbunătățit cu o hartă în mișcare. Greutatea maximă brută a elicopterului A / MH-6 a crescut de la 1.000 kg la peste 2.100 kg.
Prin modernizare, Boeing creează astfel o aeronavă de luptă nouă, bazată pe un elicopter îmbătrânit, dar care va răspunde tuturor cerințelor moderne ale Comandamentului Operațiunilor Speciale.

La începutul acestui an, SOCOM a anunțat planurile de a prelungi durata de viață a elicopterului A / MH-6 Little Bird până în anii 2030 când va fi retras definitiv. Dar a subliniat că decizia va fi luată în anul 2024, când comanda va trebui să decidă dacă vor înlocui aceste elicoptere sau vor trece printr-un program de modernizare.

Vezi și: VertiJet un mixt între avion și elicopter dezvoltat de Agenția SUA pentru Cercetare Avansată a Proiectelor

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy