Dmitro Kuleba: Poziţia NATO în ceea ce priveşte o zonă de excludere aeriană este frustrantă

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, sâmbătă, că poziţia NATO, de a nu crea o zonă de excludere aeriană asupra Ucrainei, este ''frustrantă", iar din această cauză "mai mulţi civili vor fi ucişi în atacuri aeriene de către forţele ruse"

"Poziţia NATO în ceea ce priveşte o zonă de excludere aeriană (no-fly zone - n.r.) este frustrantă. Din nefericire, trebuie să spun că, din cauza faptului că a fost decis să nu fie stabilită o zonă de excludere aeriană, mai mulţi civili vor fi ucişi în atacuri aeriene de către forţele ruse, mai mulţi copii vor fi ucişi, va curge mai mult sânge al cetăţenilor ucraineni. Continuăm apelul nostru către NATO să stabilească o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei", a arătat Dmitro Kuleba, într-o conferinţă de presă online, pentru presa străină.

El a adăugat că Ucraina face apel la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică şi la Naţiunile Unite să protejeze securitatea centralelor nucleare din Ucraina.

"Suntem pregătiţi să colaborăm cu ei, deoarece orice s-ar întâmpla la o centrală nucleară, cum s-a întâmplat la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, nu va fi doar problema Ucrainei sau a Europei, va fi un dezastru mondial", a punctat acesta.

În ceea ce priveşte zona de excludere aeriană, şeful diplomaţiei de la Kiev a vorbit de "încrederea NATO în ea însăşi".

"Există discuţia dacă această zonă de excludere aeriană va duce la escaladarea situaţiei sau dacă va aduce mai multă securitate pentru Ucraina. Răspunsul la această întrebare depinde de câtă încredere are NATO în ea însăşi. Dacă NATO crede că este îndeajuns de puternică pentru a stabili o zonă de excludere aeriană, sub presupunerea că Rusia nu va îndrăzni să facă o incursiune militară în timp ce aeronavele NATO monitorizează spaţiul aerian ucrainean, atunci trebuie să fie creată zona de excludere aeriană'', a spus Kuleba, potrivit Agerpres.

,,Dacă NATO nu se simte încrezătoare şi crede că nu este îndeajuns de puternică să se confrunte cu Rusia în zona aeriană, asupra Ucrainei, atunci nu vor stabili o zonă de excludere aeriană asupra Ucrainei. Aşa vede poporul ucrainean lucrurile şi, cum am mai spus, decizia anunţată este frustrantă şi cred că NATO trebuie să se mai gândească la asta, pentru că, în final, vorbim de salvarea vieţilor unor fiinţe nevinovate care sunt ucise din aer", a arătat Kuleba.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel