Coronavirus | MApN: Peste 2.000 de militari au participat la acţiuni în întreaga ţară

S.I. Catalin |
Data publicării:

Peste 2.000 de militari au participat, în ultimele 24 de ore, la acţiuni care au ca scop limitarea răspândirii noului coronavirus, iar până la acest moment militarii Armatei României au preluat de la Jandarmeria Română 62 de obiective în pază, în municipiul Bucureşti şi în alte 20 de judeţe, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit MApN, în intervalul 5 aprilie ora 16,00 - 6 aprilie ora 16,00, 2.029 de militari şi 422 de mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară în 414 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare).

De asemenea, echipe de militari au participat la transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane. În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 145 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica", continuă misiunile începute vineri, 3 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere şi a spaţiilor exterioare din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municpiul Suceava, precizează sursa citată.

MApN arată că, în perioada 3-6 aprilie, militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti, au distribuit în continuare pachete cu produse alimentare şi de igienă persoanelor vârstnice din zone afectate de coronavirus din judeţul Suceava.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare), coordonarea la nivel naţional a tuturor acţiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situaţiei de urgenţă revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel