Comitetul militar al NATO, în format ”30+2”, va analiza situația din Ucraina, dar și capacitatea de apărare a Alianței

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului Militar al NATO. Sursa Foto: NATO.int
Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului Militar al NATO. Sursa Foto: NATO.int

În perioada 18-19 ianuarie, șefii de stat major și șefii forțelor armate din țările Alianței Nord-Atlantice vor ține o întâlnire la Bruxelles, în cadrul primei reuniuni a Comitetului Militar NATO.

Vor fi discutate „probleme de importanță strategică pentru Alianță”.

Pentru prima dată la o astfel de reuniune, vor fi prezenți reprezentanți ai Suediei și Finlandei, state care au demarat procesul de aderare la organizație anul trecut.

Comitetul Militar al NATO va avea o reuniune pe 18 şi 19 ianuarie la Bruxelles pentru a analiza evoluţia războiului pornit în februarie anul trecut de Rusia împotriva Ucrainei şi a lua în discuţie alte ''chestiuni de importanţă strategică'', a anunţat Alianţa Nord-Atlantică.

Potrivit raportului, reuniunea Comitetului Militar NATO în sesiunea șefilor de apărare (MCCS) va permite șefilor apărării din statele Alianței să să discute chestiuni de importanță strategică pentru NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se va alătura Comitetului Militar pentru prima sesiune pentru a prezenta cele mai recente obiective politice și pentru a discuta despre provocările de securitate cu care se confruntă Alianța.

Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului Militar al NATO. Sursa Foto: NATO.int

Alcătuit din şefii de Stat Major ai armatelor ţărilor membre ale NATO şi condus de olandezul Rob Bauer, Comitetul Militar al Alianţei va discuta sprijinul pe care aceasta îl oferă Ucrainei şi provocări precum operaţiunile de apărare împotriva ameninţărilor hibride sau transformarea digitală, notează Alianţa într-un comunicat.

La reuniunea din 18-19 ianuarie va participa de asemenea secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, urmând să ia parte ca invitaţi şi şefii de Stat Major din Finlanda şi Suedia, ţări viitoare membre ale Alianţei.

În a doua zi a întâlnirii (19 ianuarie) va fi examinată situaţia pe teren în Kosovo - în urma recentelor tensiuni între sârbii kosovari şi autorităţile de la Pristina - în cadrul unei reuniuni cu KFOR, misiunea condusă de NATO pentru asigurarea stabilităţii în Kosovo.

Jens Stoltenberg a subliniat, într-un interviu acordat duminică postului BBC, că statele NATO trebuie să-şi crească producţia de arme şi muniţii pentru a sprijini în continuare armata ucraineană împotriva Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel