BSDA 2018. MBDA prezintă soluții de top. Șansă pentru România

  16 Mai
Tudor Curtifan |
Data publicării:
Racheta Sea Venom/ANL, produsă de MBDA, a doua tragere de succes
Racheta Sea Venom/ANL, produsă de MBDA, a doua tragere de succes

În cadrul BSDA 2018, MBDA va prezenta soluții GBAD și maritime de top.

„MBDA, liderul european în sisteme tactice de rachete, prezintă la BSDA 2018, în perioada 16-18 mai, câteva dintre soluțiile de top din domeniul apărării terestre și maritime, printre care sisteme de rachete precum VL Mica, Mistral, Aster, bateriile de coastă Exocet și Exocet MM 40 B3.

România are ocazia să intre în clubul select al țărilor producătoare de sisteme MBDA, în condițiile în care compania a semnat pe 24 august 2017, în timpul vizitei la București a președintelui francez Emmanuel Macron, un memorandum cu ROMARM și sucursala sa Electromecanica Ploiești, care prevede ca cele două părți să definească și să prezinte cea mai bună propunere franco-română de sisteme de rachete tactice de ultimă generație, pentru a răspunde nevoilor operaționale ale Forțelor Armate Române.

Propunerea MBDA pentru România se bazează pe un pilon puternic de cooperare industrială, incluzând transfer de tehnologie și de know-how, precum și activități locale de producție.

"MBDA și partenerii noștri - ROMARM și Electromecanica – sunt angrenați într-un proces de definire a celor mai bune soluții necesare Forțelor Armate Române”, se arată într-un comunicat 

„Suntem încântați de colaborarea pe acest proiect ambițios și lucrăm cu entuziasm pentru a finaliza propunerea noastră. După cum știți, aceasta este bazată pe tehnologii de ultimă generație și include construirea de linii de producție în România, la Electromecanica Ploiești și transferul însemnat al producției locale de sisteme GBAD (Ground Based Air Defense) care va permite întreținerea pe termen lung a rachetelor MBDA și a sistemelor de rachete în România, un proiect complet aliniat la voința politică și la efortul României de a-și îmbunătăți capacitățile de apărare și de a revitaliza industria de apărare și în același timp de a participa activ la inițiativa Europeană PESCO", a declarat Didier Philippe, vicepreședinte al MBDA.

Printre produsele MBDA prezentate la BSDA se află rachete care și-au dovedit capacitatea în luptă la nivel mondial, precum:

Apărare antiaeriană terestră – GBAD

„VL MICA (Vertical Launch MICA) este un sistem de apărare antiaeriană cu rază scurtă, terestru, care utilizează racheta MICA fire-and-forget (trage și uită), în prezent singura rachetă din lume capabilă de a fi echipată cu un cap de ghidare termică (VL MICA IR) sau cu un radar activ (VL MICA RF).

MISTRAL MANPADS este un sistem de apărare cu rază foarte scurtă, utilizând racheta MISTRAL, ultima generație de fire-and-forget (trage și uită). Dispune de un lansator ușor, portabil de către om. Poate fi ușor transportat și operat de la sol, dintr-un vehicul, dintr-o clădire, sau de pe o navă. MISTRAL MANPADS este operat în mod normal de către un artilerist și un comandant de echipaj. Însă dacă misiunea decurge într-un mediu tactic simplu, sistemul poate fi utilizat și de către un singur soldat.

ASTER 30 SAMP/T este principala armă mobilă antiaeriană a secolului 21, utilizată pentru protecția teatrului de operațiuni. Protejează obiectivele sensibile și forțele desfășurate împotriva amenințărilor cu rachete (TBM, stand off, rachete de croazieră, ARM) precum și aeronave, înlocuind toate sistemele existente de rază medie sol-aer.
Sistemul ASTER 30 SAMP/T este conceput pentru a satisface nevoile de apărare cu rază medie și lungă (proiectarea forței, protejarea zonelor cu valoare ridicată și protecția perimetrului). Acesta poate funcționa în mod autonom sau poate fi integrat într-o rețea coordonată.

Soluții maritime

Sistemul EXOCET Mobile Coastal Defence oferă capabilități de relocare rapide, montate pe vehicule, pentru a refuza accesul la amenințările de suprafață în zonele litorale și strategice. Sistemul se bazează pe cea mai recentă versiune a rachetei EXOCET MM40 BLOCK 3 aflată în serviciul operațional al mai multor forțe navale din întreaga lume. EXOCET MM40 BLOCK 3 oferă performanțe operaționale îmbunătățite utilizând tehnologii avansate”, mai informează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel