Bayraktar la un nou nivel: Turcii au efectuat un „Elephant Walk” cu noile drone grele de atac Akinci (Video)

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Bayraktar Akinci
Bayraktar Akinci

Noua dronă turcească de atac de tip Bayraktar Akinci a început să fie produsă în serie, fiind livrată atât Forțelor Armate ale Turciei, cât și la export. În luna ianuarie a acestui an, compania Baykar Makina a anunțat încheierea primului contract pentru furnizarea dronelor în străinătate.

Deocamdată, Ministerul turc al Apărării nu a precizat numărul total de drone primite în înzestrarea trupelor, însă, de curând, pe Internet a apărut un material video cu șapte drone Bayraktar Akinci filmate pe aerodromul de dislocare permanentă, simulând desfășurarea unei manevre de tip “Elephant Walk”. (Video)

Manevrele de acest tip sunt exersate în timpul aplicațiilor, când controlul unei escadrile de aviație este realizat într-o formație compactă, iar decolarea aeronavelor are loc la intervale de 20-40 de secunde. De asemenea, proceduri similare pot fi folosite în cazul operațiilor reale, în care este necesară ridicarea în aer a cât mai multor aeronave, într-o perioadă scurtă de timp.

Youtube video image

 

Despre Bayraktar Akinci, noua dronă grea de atac a Turciei

 

Drona de tip Bayraktar Akinci a fost introdusă în dotarea armatei turce în luna august a anului trecut. Ceremonia oficială a avut loc în orașul Tekirdag, în prezența președintelui Turciei, Recet Tayyip Erdogan.

Akinci aparține clasei de drone grele, având lungimea de 12,2 metri, înălțimea de 4,1 metri și avengura aripilor de 20 de metri. Greutatea maximă la decolare declarată de producător este de 6.000 de kilograme, iar greutatea sarcinii utile de 1.350 de kilograme.

Drona poate rămâne în aer 24 de ore și are un plafon practic de zbor de 40.000 de picioare (aproximativ 12.000 de metri). Aceasta are o viteză de croazieră de 240 de kilometri pe oră, dar poate atinge o viteză maximă de 360 de kilometri pe oră.

Bayraktar Akinci poate decola și ateriza în mod independent și poate zbura în mod complet automatizat. Drona dispune de șase computere de bord cu inteligență artificială și de șase puncte de prindere amplasate sub aripi.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel