Au apărut primele imagini cu munițiile cu dispersie M864 pe care SUA le-au furnizat Ucrainei. M864, trase cu obuziere M777

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Au trecut aproape trei săptămâni de la anunțul transferului de muniții cu dispersie din SUA în Ucraina până la momentul în care prima imagine cu acestea să fie publicată de către forțele armate ucrainene. Folosirea munițiilor de artilerie cu dispersie M864 se intensifică, iar după primele înregistrări video cu utilizarea acestora, au apărut fotografii cu aceste proiectile.

O imagine cu mai multe proiectile, care poartă marcajul D864, corespunde obuzelor M864, a fost publicată pe contul de Twitter al "Ukraine Weapons Tracker". Trebuie remarcat faptul că transferul primelor muniții cu dispersie a fost anunțat oficial de Washington la 7 iulie 2023.

M864 este un proiectil de artilerie de 155 mm de fabricație americană. Acesta transportă un focos DPICM și încorporează tehnologia ''base bleed'' pentru a-și mări raza de acțiune. Proiectilul este capabil să lanseze 24 de submuniții M46 și 48 de submuniții M42 cu dublă funcție antitanc/antipersonal la o rază de acțiune de până la 29 de kilometri. 

Capacitățile de încărcare superioară ale M46 îi permit să penetreze aproximativ 70 mm de blindaj, ceea ce este, în general, suficient pentru a distruge chiar și tancuri, ca să nu mai vorbim de vehicule blindate mai ușoare.

Atunci când este tras din obuzierul M777, raza de acțiune este puțin peste 30 km, iar cu sistemul de artilerie de calibru 52 crește până la aproximativ 40 km.

Se crede că eficacitatea unei muniții de artilerie cu dispersie corespunde cu 7-15 obuze cu fragmentare. În practică, acest lucru înseamnă o reducere semnificativă a consumului de muniție, un timp mai scurt pentru finalizarea unei misiuni de foc și o reducere a numărului de sisteme de artilerie care trebuie utilizate în acest scop.

În practică, acest lucru este crucial, având în vedere lipsa evidentă de muniție în Occident, numărul mai mic de sisteme de artilerie de care dispun Forțele Armate Ucrainene decât cele ruse și condițiile date de utilizarea unor sisteme de contra-baterie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel