Armata rusă a anunțat că Șoigu a fost în Ucraina și a inspectat Mariupolul aflat sub ocupație rusă

Darius Muresan |
Data publicării:
Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova. Sursă foto: Ministerul rus al Apărării
Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova. Sursă foto: Ministerul rus al Apărării

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, s-a deplasat în zona operaţiunii ruse în Ucraina pentru a inspecta lucrările de reconstrucţie din Donbas, a anunţat luni armata rusă într-un comunicat, citat de France Presse, potrivit Agerpres.

"În cadrul unei deplasări în zona operaţiunii militare speciale", Şoigu a efectuat inspecţii la obiectivele de infrastructură deja reconstruite, precum şi la noi şantiere din Mariupol, potrivit comunicatului, care nu precizează data acestei vizite.

La Mariupol, ministrul a vizitat în special un centru medical, unul de urgenţă şi un nou cartier rezidenţial cuprinzând douăsprezece clădiri, potrivit comunicatului, adăugând că i s-a prezentat de asemenea un raport privind construcţia de şcoli în acest oraş-port, supus unui asediu de mai multe luni înainte de a cădea în mai anul trecut.

Un raport privind construcţia unui important apeduct ce ar trebui să lege aşa-numita "Republică Populară Doneţk (DNR)" din estul Ucrainei de regiunea rusă Rostov i-a fost prezentat de asemenea lui Şoigu, potrivit aceleiaşi surse.

Această vizită intervine în timp ce continuă luptele acerbe pentru controlul asupra Bahmut, în regiunea Doneţk, o localitate cu valoare strategică limitată, dar care a devenit un simbol pentru că cele două părţi se confruntă acolo de luni de zile, notează AFP.

Armata a anunţat sâmbătă că Şoigu a efectuat o inspecţie şi la un "post de comandă" pe frontul din estul Ucrainei.

La sfârşitul lunii decembrie, Serghei Şoigu a efectuat două astfel de vizite în zona aşa-numitei "operaţiuni speciale" din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel