Armata română, trageri reale cu sistemul Gepard și tunuri antiaeriene

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata română, trageri reale la Capu Midia. Sursă foto: Trustul de Presă al MapN
Armata română, trageri reale la Capu Midia. Sursă foto: Trustul de Presă al MapN

Peste 200 de militari artileriști, din Forțele Aeriene și din Forțele Terestre, se antrenează, în perioada 1-12 iulie, în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană General de brigadă Ion Bungescu, de la Capu Midia.

Potrivit trustului de presă al Ministerului Apărării Naționale, Armata României desfășoară trageri sol-aer cu sistemul Gepard, dar și cu tunuri antiaeriene S60 cal. 57 mm și cu mitraliere DSKM cal. 12,7 mm.

Activitățile au loc atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar tragerile se execută pe ținte terestre și aeriene radiodirijate.

O parte dintre militari se instruiește și în Centrul de Pregătire prin Simulare MTS-2 de la Capu Midia, acolo unde sunt evaluați la cunoașterea și întrebuințarea sistemului de rachete cu bătaie apropiată CA-94 și CA-95, mai informează sursa citată.


Sistemul GEPARD


(w670)

GEPARD-ul este un sistem de artilerie antiaerian blindat, autonom, autopropulsat, cu mobilitate ridicată, care poate executa misiuni de luptă în orice conditii meteorologice, ziua și noaptea și în conditii de bruiaj radioelectronic.

Misiunea sa tactică este angajarea luptei împotriva avioanelor și elicopterelor care atacă prin surprindere, la joasă înalțime, cât și împotriva blindatelor. Datorită mobilității ridicate și timpului foarte scurt de reacție, acest sistem poate asigura protecția în câmpul de luptă, în special a unităților blindate.

Complexul antiaerian GEPARD este din punct de vederea al performantelor mobilității, puterii de foc și preciziei, superior multor sisteme similare realizate pe plan mondial, fiind deservit de personal militar pregătit în Germania.

Logistica și mentenanța produsului sunt organizate conform cerințelor și standardelor NATO, fiind deplin compatibilă cu acestea.

Caracteristici tehnico-tactice, potrivit Forțelor Terestre Române:

-distanta de observare a radarului de cautare: 15 km;

-distanta de observare a radarului de urmarire: 13 km;

-calibrul tunurilor: 35 mm;

-cadenta de tragere: 550 lov/min/tun;

-viteza tintei combatute in urmarire: max. 300 m/s;

-distanta eficace de tragere: 3500 m;

-viteza maxima a tintei combatute: 300 m/s;

-echipaj: 3 militari;

-viteza max. de deplasare pe sosea: 65 km/h;

-panta max. abordabila: 6%;

-viteza initiala a proiectilelor: 1175 m/s.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel