Apocalipsa nucleară, ultimul argument al lui Medvedev împotriva statele care livrează arme Kievului / NATO: ”Putin va folosi discursul de tip nuclear ca sperietoare pentru Occident”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Federaţiei Ruse şi un apropiat al lui Vladimir Putin, a afirmat, într-o declaraţie dată publicităţii luni, că furnizarea în continuare de arme Kievului riscă să conducă la o catastrofă nucleară globală.

Retorica apocaliptică a lui Dmitri Medvedev este percepută ca o încercare de a descuraja NATO, condusă de SUA şi aliaţii occidentali ai Kievului, să se implice şi mai mult în războiul declanşat în urmă cu un an, care provoacă eşecuri Moscovei pe câmpul de luptă, scrie Agerpres.

Cele mai recente declaraţii ale lui Medvedev (vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al F. Ruse), survin după avertismentul nuclear al liderului de la Kremlin de săptămâna trecută şi declaraţiile sale de duminică, în care a prezentat confruntarea Moscovei cu Occidentul ca pe o bătălie existenţială pentru supravieţuirea Rusiei şi a poporului rus.

"Desigur, pomparea armelor poate continua... şi poate împiedica orice posibilitate de relansare a negocierilor", a declarat Medvedev pentru cotidianul Izvestia."Inamicii noştri exact asta fac, nedorind să înţeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranţă la un fiasco total. Pierderi pentru toată lumea. Un colaps. Apocalipsa. Unde uiţi pentru secole de viaţa de dinainte, până când molozul încetează să mai emită radiaţii". 

 

”Ne așteptăm ca această retorică de tip nuclear să continue”

 

Secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice Mircea Geoană declara zilele trecute, într-un interviu la B1Tv, că cercul apropiat al lui Putin apelează și va folosi în continuare amenințarea nucleară ca sperieroare pentru Occident.

”Pentru că în război convențional fac o figură extrem de proastă, (liderii ruși n.r.) se simt oarecum obligați să compenseze atât pentru publicul intern, ca să arate că sunt o super-putere globală, dar și pentru a intimida opinia publică occidentală, de a crea o sămânță de dubiu, de spaimă în interiorul publicului din țările noastre. 

Nu vedem un risc de folosire a acestei arme de către F. Rusă, dar ne așteptăm ca această retorică de tip nuclear să continue, deși nu există un risc militar de folosire a acesteia. E o formă de război hibrid împotriva noastră; atacuri cibernetice, dezinformare, teoriile conspirației, intoxicare vor fi folosite alături de retorica nucleară”, a declarat Geoană. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel