Zelenski despre producția comună de arme cu SUA: Ceea ce a fost o fantezie va deveni realitate

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Volodimir Zelenski a calificat drept istorică decizia SUA de a produce în comun cu Ucraina arme și sisteme de apărare.  "Există o decizie istorică a SUA de a produce în comun arme și sisteme de apărare, inclusiv de apărare aeriană. Este un lucru care până de curând era o fantezie absolută, dar care va deveni realitate'', a spus Zelenski.

În discursul său video de seara trecută, Volodimir Zelenski a vorbit despre succesele obținute la nivel diplomatic în timpul recentelor sale vizite oficiale în Statele Unite și la Ottawa.

În special, Zelenski  a menționat că Statele Unite și Canada vor furniza noi pachete de apărare care vor include artilerie, obuze, rachete pentru HIMARS, rachete de apărare aeriană, sisteme suplimentare de apărare aeriană și vehicule tactice. Și alte câteva arme care se vor dovedi pe câmpul de luptă.

Canada va furniza sprijin pentru apărare în valoare de jumătate de miliard de dolari americani, precum și vehicule de evacuare Medevac.

În plus, s-a ajuns la o decizie cu Statele Unite de a produce în comun arme și sisteme de apărare, inclusiv de apărare aeriană.

,,Avem o perspectivă clară - ceea ce am convenit deja - a unei noi Ucraine mai puternice pentru a preveni repetarea agresiunii rusești. Îi sunt recunoscător președintelui Biden, întregii sale echipe și tuturor celor din America care prețuiesc libertatea și sprijină Ucraina", a spus Zelenski.

 

Decizie privind o zonă de liber schimb cu Canada

 

Printre acordurile economice, Zelenski a remarcat decizia privind o zonă de liber schimb cu Canada.

"La Washington, un memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniul energiei. La Ottawa, un acord privind restaurarea centralei hidroelectrice Kakhovka și reconstrucția centralei hidroelectrice Kaniv. Interesul marilor companii din SUA și Canada de a lucra în Ucraina este evident. La nivelul Ministerului Industriilor Strategice, am ajuns la o înțelegere cu companiile din domeniul apărării", a declarat președintele Ucrainei.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel