Ungurii nu vor sprijinirea Ucrainei nici după terminarea războiului

Cătălin Costea |
Data publicării:
La Budapesta, pe panouri publicitare guvernamentale scrie „Sancțiunile Bruxelles-ului ne distrug”, ilustrând sancțiunile U.E ca pe o bombă.
La Budapesta, pe panouri publicitare guvernamentale scrie „Sancțiunile Bruxelles-ului ne distrug”, ilustrând sancțiunile U.E ca pe o bombă.

Majoritatea maghiarilor nu vor să finanțeze nici costurile funcționării Ucrainei ca stat, nici reconstrucția acesteia odată ce războiul se va fi încheiat, după cum arată un recent sondaj al organizației maghiare Századvég.

Un articol recent din Frankfurter Allgemeine Zeitung a adus în atenție noul “Plan Marshall al secolului 21 pentru finanțarea reconstrucției Ucrainei”, susținut de președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și de cancelarul german Olaf Scholz

Consiliul European a declarat în urmă cu aproximativ cinci luni, în ședința extraordinară din 30-31 mai, că ar trebui luată în considerare crearea unei platforme pentru reconstrucția Ucrainei, care să implice, printre altele, guvernul ucrainean, Uniunea Europeană și statele sale membre și Banca Europeană de Investiții.

Acest lucru arată intenția Bruxelles-ului de a folosi fondurile UE pentru a acoperi sumele necesare reconstrucției Ucrainei, ceea ce înseamnă că statele membre vor plăti în cele din urmă pentru reconstrucția țării sfâșiate de război.

Grupul de reflecție maghiar Századvég a efectuat recent un sondaj pe această temă, din care rezultă că societatea maghiară nu sprijină ideea venită de la Bruxelles, 53% dintre maghiari fiind categoric împotriva ideii că statele membre ar trebui să plătească pentru reconstrucția Ucrainei.

În mod similar, 69% dintre cei chestionați susțin că ideea ca statele membre să finanțeze pensiile ucrainene și asistența socială în timpul războiului este greșită, iar 79% se opun utilizării fondurilor UE pentru a plăti salariile ucrainene.

În plus, este important de subliniat că populația maghiară continuă să se opună asistenței militare acordate Ucrainei, 78% dintre respondenți fiind chiar împotriva asigurării instruirii forțelor ucrainene de către Uniunea Europeană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel