Un distrugător britanic ar fi intrat anul trecut în apele ruse de lângă Crimeea. Aviația militară și Marina rusă ar fi intervenit

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Distrugătorul britanic HMS Dragon, alături de portavionul britanic HMS Queen Elizabeth, întorcându-se dintr-o misiune. Sursă foto: Royal Navy
Distrugătorul britanic HMS Dragon, alături de portavionul britanic HMS Queen Elizabeth, întorcându-se dintr-o misiune. Sursă foto: Royal Navy

Rușii spun că au folosit  Forțele Navale și Forțele Aeriene pentru a îndepărta distrugătorul britanic HMS Dragon din apele lor teritoriale. Incidentul ar fi avut loc în luna octombrie a anului trecut în zona Crimeei. 

Potrivit Reuters care citează agenții de presă din Federația Rusă, incidentul a avut loc în octombrie 2020 iar distrugătorul HMS Dragon ar fi intrat în apele teritoriale ruse.

Informația a fost făcută publică abia azi de către generalul rus Vladimir Kulișov, adjunct al FSB. Potrivit sursei citate, Paza de Coastă a Federației Ruse, subordonată FSB, a somat distrugătorul britanic să nu intre în apele teritoriale ruse, dar acesta din urmă nu s-ar fi conformat.

 

Distrugătorul britanic HMS Dragon ar fi intrat în apele teritoriale ruse în apropiere de Crimeea

 

Moscova ar fi cerut insistent distrugătorului HMS Dragon să părăsească apele teritoriale ruse, dar căpitanul navei britanice ar fi invocat faptul că are un semnat foarte slab de recepție. 

„Distrugătorul britanic a fost alungat din apele teritoriale în urma unei acțiuni comune a Forțelor Navale și Forțelor Aeriene ale Federației Ruse”, a mai precizat Kulișov care nu a detaliat  „acțiunea comună”.

Ministerul Apărării de la Londra nu a avut nicio reacție până în prezent.

Potrivit rușilor, incidentul s-ar fi petrecut în apropiere de peninsula Crimeea, anexată ilegal de Federația Rusă în 2014.

 

Moscova denunță „demonstrațiile de forță” ale Occidentului

 

Nu este clar de ce Moscova a ținut „la sertar” până azi un incident care ar fi avut loc în octombrie 2020. În orice caz, dacă se confirmă, acesta are loc pe fondul înrăutățirii relației dintre Federația Rusă și Occident.

Tensiunile din ultimele luni, mai ales după comasarea de către Rusia a peste 100.000 de soldați la granița cu Ucraina, au atins cel mai ridicat nivel de tensiune dintre Rusia și Occident de la finalul Războiului Rece încoace.

Adjunctul FSB-ului a mai precizat în interviul său că forțele armate ale Federației Ruse monitorizează orice activitate „inamică” a Occidentului în apropierea granițelor ruse, considerând că așa-zisa „politică agresivă de descurajare” nu este decât o „demonstrație de forță” iar Rusia e pregătită să răspundă cu orice acțiune încălcării apelor sale teritoriale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel