Un alt F-16 al US Air Force s-a prăbușit. SUA ajung la cinci aeronave pierdute din mai până în prezent

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

O aeronavă F-16C Viper a US Air Force s-a prăbușit în cursul acestei zilei.

Potrivit The Avionist, aeronava F-16 aparținea US Air Force și s-a prăbușit la Baza Aeriană Holloman din New Mexico, în timpul aterizării. Aeronava aparținea 49th Wing și s-a prăbușit în jurul orei locale 18:00.

Din fericire, notează și Business Insider, pilotul aeronavei F-16C Viper a supraviețuit accidentului, acesta reușind să se catapulteze. În prezent acesta se află la spital, dar e în afara oricărui pericol, rănile fiind minore. Sursa citată amintește că este al cincilea incident de asemenea gen în care e implicată o aeronavă militară americană din luna mai până în prezent.

O anchetă a fost demarată imediat pentru a stabili cauza prăbușirii aeronavei F-16.

 

SUA, cinci aeronave militare prăbușite din mai până în prezent

 

Amintim că pe 1 iulie o altă aeronavă F-16 s-a prăbușit în Statele Unite. Din păcate, atunci, pilotul nu a supraviețuit.

Incidentul a avut loc după ce la mijlocul lunii trecute un avion american F/A-18F Super Hornet a US Navy s-a prăbușit, în timpul unui misiuni de antrenament în Marea Filipinelor.

Aeronava F-18 era la vremea respectivă cel de-al doilea avion căzut în mai puţin de câteva zile, când, pe 15 iunie, o aeronavă F-15C s-a în Marea Nordului.

Din nefericire aceste incidente aviatice au fost precedate de alte două accidente care au avut loc în luna mai şi care au dus la pierderea a două aeronave de generaţia a cincea.

Un avion F-35A Lighting II s-a prăbușit în Statele Unite, 20 mai, înainte de aterizare. La momentul respectiv, avionul efectua un zbor de antrenament nocturn.

Acest accident a fost precedat de un alt accident în care a fost implicat, de această dată, un avion F-22 Raptor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel