Un alt F-16 al US Air Force s-a prăbușit. SUA ajung la cinci aeronave pierdute din mai până în prezent

Tudor Curtifan / 14 iul 2020 / 10:09

O aeronavă F-16C Viper a US Air Force s-a prăbușit în cursul acestei zilei.

Potrivit The Avionist, aeronava F-16 aparținea US Air Force și s-a prăbușit la Baza Aeriană Holloman din New Mexico, în timpul aterizării. Aeronava aparținea 49th Wing și s-a prăbușit în jurul orei locale 18:00.

Din fericire, notează și Business Insider, pilotul aeronavei F-16C Viper a supraviețuit accidentului, acesta reușind să se catapulteze. În prezent acesta se află la spital, dar e în afara oricărui pericol, rănile fiind minore. Sursa citată amintește că este al cincilea incident de asemenea gen în care e implicată o aeronavă militară americană din luna mai până în prezent.

O anchetă a fost demarată imediat pentru a stabili cauza prăbușirii aeronavei F-16.

 

SUA, cinci aeronave militare prăbușite din mai până în prezent

 

Amintim că pe 1 iulie o altă aeronavă F-16 s-a prăbușit în Statele Unite. Din păcate, atunci, pilotul nu a supraviețuit.

Incidentul a avut loc după ce la mijlocul lunii trecute un avion american F/A-18F Super Hornet a US Navy s-a prăbușit, în timpul unui misiuni de antrenament în Marea Filipinelor.

Aeronava F-18 era la vremea respectivă cel de-al doilea avion căzut în mai puţin de câteva zile, când, pe 15 iunie, o aeronavă F-15C s-a în Marea Nordului.

Din nefericire aceste incidente aviatice au fost precedate de alte două accidente care au avut loc în luna mai şi care au dus la pierderea a două aeronave de generaţia a cincea.

Un avion F-35A Lighting II s-a prăbușit în Statele Unite, 20 mai, înainte de aterizare. La momentul respectiv, avionul efectua un zbor de antrenament nocturn.

Acest accident a fost precedat de un alt accident în care a fost implicat, de această dată, un avion F-22 Raptor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy