Un F-22 Raptor s-a prăbușit în SUA

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

O aeronavă F-22 Raptor a US Air Force s-a prăbușit în urmă cu doar câteva minute.

Potrivit celor de la The Drive, aeronava F-22 s-a prăbușit în apropierea Bazei Aeriene Eglin, Florida, Statele Unite ale Americii. Nu există până în prezent prea multe informații cu privire la accident.

Sursa citată precizează că pilotul a supraviețuit și se află internat în spital, dar starea sa este stabilă. Acesta a reușit să se catapulteze la timp.

Avionul F-22 Raptor care s-a prăbușit efectua un zbor de antrenament de rutină.

Informația a fost confirmată și de Air Force Times, o publicație apropiată Pentagonului. Potrivit sursei citate, avionul F-22 Raptor s-a prăbușit la aproximativ 19 kilometri nord-est de Baza Aeriană Eglin. Pilotul se află în afara oricărui pericol.

Nu există încă informații cu privire la cauza accidentului, dar US Air Force a demarat deja o anchetă pentru a stabili cauza prăbușirii.

The Drive subliniează gravitatea incidentului în condițiile în care aeronavele F-22 Raptor sunt o prezență mică în flota US Air Force. Astfel, înainte de acest incident, Forțele Aeriene ale SUA dispuneau de doar 186 de aparate F-22 Raptor din care doar aproximativ 125 sunt operaționale pentru misiuni de luptă.

 

F-22 Raptor, printre cele mai performante aeronave militare construite vreodată

 

F-22 Raptor a fost unul dintre cele mai performante avioane de vânătoare din lume. Din păcate din cauza costurilor foarte ridicate, coroborat cu dezvoltarea aeronavelor de generația a V-a de către Rusia și China, dar și a faptului că SUA au interzis exportul aeronavelor, producția F-22 a fost stopată.

SUA s-au axat pe F-35, mai ieftin decât F-22. Prețul unui F-22, pe unitate, se ridică la aproximativ 150 de milioane de dolari. În comparație, costul pe unitate pentru F-35 a scăzut sub 100 de milioane de euro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel