Un F-22 Raptor s-a prăbușit în SUA

Tudor Curtifan / 15 mai 2020 / 19:50

O aeronavă F-22 Raptor a US Air Force s-a prăbușit în urmă cu doar câteva minute.

Potrivit celor de la The Drive, aeronava F-22 s-a prăbușit în apropierea Bazei Aeriene Eglin, Florida, Statele Unite ale Americii. Nu există până în prezent prea multe informații cu privire la accident.

Sursa citată precizează că pilotul a supraviețuit și se află internat în spital, dar starea sa este stabilă. Acesta a reușit să se catapulteze la timp.

Avionul F-22 Raptor care s-a prăbușit efectua un zbor de antrenament de rutină.

Informația a fost confirmată și de Air Force Times, o publicație apropiată Pentagonului. Potrivit sursei citate, avionul F-22 Raptor s-a prăbușit la aproximativ 19 kilometri nord-est de Baza Aeriană Eglin. Pilotul se află în afara oricărui pericol.

Nu există încă informații cu privire la cauza accidentului, dar US Air Force a demarat deja o anchetă pentru a stabili cauza prăbușirii.

The Drive subliniează gravitatea incidentului în condițiile în care aeronavele F-22 Raptor sunt o prezență mică în flota US Air Force. Astfel, înainte de acest incident, Forțele Aeriene ale SUA dispuneau de doar 186 de aparate F-22 Raptor din care doar aproximativ 125 sunt operaționale pentru misiuni de luptă.

 

F-22 Raptor, printre cele mai performante aeronave militare construite vreodată

 

F-22 Raptor a fost unul dintre cele mai performante avioane de vânătoare din lume. Din păcate din cauza costurilor foarte ridicate, coroborat cu dezvoltarea aeronavelor de generația a V-a de către Rusia și China, dar și a faptului că SUA au interzis exportul aeronavelor, producția F-22 a fost stopată.

SUA s-au axat pe F-35, mai ieftin decât F-22. Prețul unui F-22, pe unitate, se ridică la aproximativ 150 de milioane de dolari. În comparație, costul pe unitate pentru F-35 a scăzut sub 100 de milioane de euro.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy