Un avion F-16 Fighting Falcon s-a prăbușit în Statele Unite

Tudor Curtifan / 01 iul 2020 / 11:39
Sursă foto: U.S. Air Force
Sursă foto: U.S. Air Force

Un F-16CM Fighting Falcon s-a prăbușit în Statele Unite ale Americii.

Aeronava F-16 făcea parte din 20th Fighter Wing și, potrivit celor de la The Drive, s-a prăbușit la Baza Aeriană Shaw în seara zilei de 30 iunie. După prăbușire avionul american al US Air Force a fost cuprins de flăcări. La fața locului au intervenit echipele de urgență care au stins în cele din urmă incendiul.

În momentul producerii accidentului, aeronava F-16 efectua un zbor de rutină de antrenament.

 

Pilotul aeronavei F-16 nu a supraviețuit prăbușirii

 

Nu se cunosc prea multe detalii în prezent, și nici cauza accidentului dar o anchetă a fost deja demarată. 

Din păcate pilotul nu a supraviețuit. Cei de la Stripes preiau un comunicat oficial al Bazei Aeriene Shaw, postat pe rețelele de socializare, în care a fost anunțat faptul că prăbușirea aeronavei F-16 a avut loc la ora locală 11:30 pm, înainte de miezul nopții iar pilotul nu a supraviețuit.

 

 

 

Foarte multe prăbușiri în ultimele două luni

 

Incidentul are loc după ce la mijlocul lunii trecute un avion american F/A-18F Super Hornet a US Navy s-a prăbușit, în timpul unui misiuni de antrenament în Marea Filipinelor.

Aeronava F-18 era la vremea respectivă cel de-al doilea avion căzut în mai puţin de câteva zile, când, pe 15 iunie, o aeronavă F-15C s-a în Marea Nordului.

Din nefericitele incidentele aviatice din această săptămână urmează după alte două accidente aviatice care au avut loc în luna mai şi care au dus la pierderea a două aeronave de generaţia a cincea.

Un avion F-35A Lighting II s-a prăbușit în Statele Unite, 20 mai, înainte de aterizare. La momentul respectiv, avionul efectua un zbor de antrenament nocturn.

Acest accident a fost precedat de un alt accident în care a fost implicat, de această dată, un avion F-22 Raptor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy