Un avion F-16 Fighting Falcon s-a prăbușit în Statele Unite

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: U.S. Air Force
Sursă foto: U.S. Air Force

Un F-16CM Fighting Falcon s-a prăbușit în Statele Unite ale Americii.

Aeronava F-16 făcea parte din 20th Fighter Wing și, potrivit celor de la The Drive, s-a prăbușit la Baza Aeriană Shaw în seara zilei de 30 iunie. După prăbușire avionul american al US Air Force a fost cuprins de flăcări. La fața locului au intervenit echipele de urgență care au stins în cele din urmă incendiul.

În momentul producerii accidentului, aeronava F-16 efectua un zbor de rutină de antrenament.

 

Pilotul aeronavei F-16 nu a supraviețuit prăbușirii

 

Nu se cunosc prea multe detalii în prezent, și nici cauza accidentului dar o anchetă a fost deja demarată. 

Din păcate pilotul nu a supraviețuit. Cei de la Stripes preiau un comunicat oficial al Bazei Aeriene Shaw, postat pe rețelele de socializare, în care a fost anunțat faptul că prăbușirea aeronavei F-16 a avut loc la ora locală 11:30 pm, înainte de miezul nopții iar pilotul nu a supraviețuit.

 

 

 

Foarte multe prăbușiri în ultimele două luni

 

Incidentul are loc după ce la mijlocul lunii trecute un avion american F/A-18F Super Hornet a US Navy s-a prăbușit, în timpul unui misiuni de antrenament în Marea Filipinelor.

Aeronava F-18 era la vremea respectivă cel de-al doilea avion căzut în mai puţin de câteva zile, când, pe 15 iunie, o aeronavă F-15C s-a în Marea Nordului.

Din nefericitele incidentele aviatice din această săptămână urmează după alte două accidente aviatice care au avut loc în luna mai şi care au dus la pierderea a două aeronave de generaţia a cincea.

Un avion F-35A Lighting II s-a prăbușit în Statele Unite, 20 mai, înainte de aterizare. La momentul respectiv, avionul efectua un zbor de antrenament nocturn.

Acest accident a fost precedat de un alt accident în care a fost implicat, de această dată, un avion F-22 Raptor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel