Un avion F / A-18F Super Hornet al SUA s-a prăbuşit în Marea Filipinelor

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion american F/A-18F Super Hornet a US Navy s-a prăbușit joi, în timpul unui misiuni de antrenament în Marea Filipinelor.

Avionul F/A-18F Super Hornet aparţinea puşcaşilor marini americani şi era parte din flota de avioane de luptă pe care portavionul USS Theodore Roosevelt o găzduieşte la bordul său.

Avionul era unul cu dublă comandă, iar ambii piloţi au reușit să se catapulteze în siguranţă şi au fost recuperaţi imediat şi în siguranţă de un elicopter de căutare şi salvare. Starea de sănătate a acestora este foarte bună, după cum precizează news.usni.org.

Accidentul aviatic de astăzi din Marea Filipinelor, în care a fost implicat un F / A-18 al US Navy, este al doilea în mai puţin de câteva zile, când, pe 15 iunie, o aeronavă F-15C s-a în Marea Nordului – pilotul, lt. Kenneth "Kage" Allen, a murit în accident.

Din nefericitele incidentele aviatice din această săptămână urmează după alte două accidente aviatice care au avut loc în luna mai şi care au dus la pierderea a două aeronave de generaţia a cincea.

Un avion F-35A Lighting II s-a prăbușit în Statele Unite, 20 mai, înainte de aterizare. La momentul respectiv, avionul efectua un zbor de antrenament nocturn.

Acest accident a fost precedat de un alt accident în care a fost implicat, de această dată, un avion F-22 Raptor. Acesta s-a prăbușit, pe 15 mai, în apropierea Bazei Aeriene Eglin, Florida, Statele Unite ale Americii, în timp ce efectua un zbor de antrenament. În ambele cazuri, piloții au reușit să catapulteze în siguranță.

Săptămâna trecută, trenul de aterizare al unui avion F-35A Lightning II s-a rupt în timp ce aeronava aterizase pe una din pistele de la Baza Aeriană Hill din Utah a US Air Force.

Toate aceste accidente aviatice au avut loc în urma unor zbor de antrenament. Atât în cazul incidentului de astăzi, cât și în cazul celorlalte, se fac investigaţii pentru a se afla care au fost cauzele care au dus la producerea lor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel