Un avion F-35 s-a prăbușit în SUA

Tudor Curtifan / 20 mai 2020 / 10:37

Un avion F-35A s-a prăbușit în Statele Unite înainte de aterizare. Avionul efectua un zbor de antrenament nocturn.

Avionul F-35 efectua un zbor de rutină. Potrivit publicației Fight Global, incidentul a avut loc în cursul nopții de ieri. Pilotul a supraviețuit și se afă în stare stabilă. Publicația americană amintește că acesta este al doilea avion pe care SUA îl pierd în decurs de doar o săptămână, după prăbușirea unui F-22 Raptor.

Informația este preluată de mai multe site-uri de specialitate din Statele Unite iar Baza Aeriană Eglin a confirmat pe o rețea de socializare prăbușirea avionului F-35.


 

Din fericire, menționează și publicația The Drive, la fel ca în cazul aeronavei F-22 Raptor, pilotul avionului F-35 a reușit să se catapulteze înaintea impactului și a supraviețuit.

Nu se cunosc încă mai multe informații cu privire la cauza accidentului, dar Pentagonul a demarat imediat o anchetă.

Avionul aparținea 58th Fighter Squadron (United States Air Force).

 

Al treilea F-35 care 'cade'

 

Amintim că acesta este al treilea avion de generația a V-a, F-35, care se prăbușește. 

Prima prăbușire a unui F-35 a fost semnalată în septembrie 2018, când un F-35B care aparținea US Marine Corps s-a prăbușit în Carolina de Sud, SUA. Pilotul a supraviețuit după catapultare.

Al doilea incident a avut loc pe 9 aprilie 2019, când Forțele Aeriene Japoneze au pierdut un F-35 în Oceanul Pacific. Din păcate, atunci pilotul nu a supraviețuit.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy