Știrile zilei: Dronele Hermes se vor fabrica, asambla și întreține și în România; Președintele Iohannis despre 'megaproiectele' anunțate de ambasadorul SUA; Lynx KF41, testat în Ungaria

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de martți, 13 octombrie.

1. În România se vor fabrica, asambla și întreține dronele Hermes

Una dintre marile companii de pe piața mondială care produce vehicule aeriene fără pilot a anunțat că va deschide în România o linie de asamblare și centru de mentenanță a acestora. 

 

2. Iohannis, detalii despre finanțarea 'megaproiectelor' care vor lega România de Polonia și flancurile NATO

Președintele Klaus Iohannis a răspuns unei întrebări adresată de DefenseRomania privind finanțarea și durata de implementare a proiectelor anunțate săptămâna trecută ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman.

 

3. Interesele geopolitice ale Turciei în Mediterana de est | Germania: Ankara trebuie să pună capăt jocului dintre destindere şi provocare

Ministrul de externe german Heiko Maas a îndemnat marţi Turcia să se abţină de la provocări în contextul disputei legate de exploatarea zăcămintelor de gaz din estul Mediteranei.

 

4. Vehiculul de luptă blindat Lynx KF41, testat în Ungaria. Rheinmetall a prezentat noi imagini (Video)

Compania germană de apărare Rheinmetall a lansat, în cursul zilei de ieri, un nou material video cu un vehicul de luptă blindat Lynx KF41 (IFV) căruia i-a fost testată mobilitatea în timpul exercițiul NATO Brave Warrior 2020 din Ungaria.

 

5. Coreea de Nord şi-a creat propria versiune a tancului rusesc T-14 Armata (Foto/Video)

Armata nord-coreeană a expus sâmbătă, în timpul paradei militare desfăşurate la Phenian, pe lângă cea mai nouă rachetă balistică intercontinentală, prototipuri ale unui nou tanc principal de luptă care păre similar, cel puțin vizual, cu tancuri mai moderne, cum ar fi tancul rusesc T-14 Armata şi tancul chinezesc Type 99 (cunoscut şi ca ZTZ-99).

 

6. O armă nouă britanică permite “împușcarea” dronelor de la un kilometru

Compania britanică Drone Defense și-a prezentat noul produs conceput pentru combaterea dronelor, „pistolul” Paladyne E1000MP.

 

7. China extinde capacitatea de construcție de submarine

China dorește să devină o forță navală iar submarinele reprezintă una dintre prioritățile Beijingului. Singura problemă este reprezentată de șantierele navale care nu au capacitatea de a fabrica mai mult de un submarin odată.

 

8. Rusia a trimis în Marea Mediterană încă o navă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr

Surse locale turcești au anunțat pe Twitter că, pe 13.10.2020, nava mică purtătoare de rachete, Ingushetia, a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început traversarea Strâmtorii Bosfor, îndreptându-se spre Marea Mediterană.

 

9. Rușii reprofilează aeronavele Su-34. Echipajele bombardierelor vor învăța să doboare avioane

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 12.10.2020, citând surse din mediul militar, că programul standard de pregătire a piloților avionului multirol Su-34 de generație 4++ va fi extins. Echipajele aeronavei vor învăța să ducă lupta aeriană la altitudini mari și cu viteze supersonice.

 

10. Rusia a fost în spatele atacului cibernetic din vară împotriva parlamentului Norvegiei, potrivit MAE de la Oslo

Rusia s-a aflat în spatele atacului cibernetic lansat împotriva parlamentului norvegian în august, a declarat marţi şefa diplomaţiei norvegiene, Ine Eriksen Soereide.

 

11. Raport Homeland Security - principalele amenințări la adresa SUA. Rusia, un agent al haosului

Cunoscutul Sufan Center vorbește despre evaluarea trimestrială pe care Departamentul pentru Securitate Internă al SUA (Homeland Security) l-a publicat acum câteva zile. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel