Vehiculul de luptă blindat Lynx KF41, testat în Ungaria. Rheinmetall a prezentat noi imagini (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania germană de apărare Rheinmetall a lansat, în cursul zilei de ieri, un nou material video cu un vehicul de luptă blindat Lynx KF41 (IFV) căruia i-a fost testată mobilitatea în timpul exercițiul NATO Brave Warrior 2020 din Ungaria. Forţele Armate Ungare laudă performanţele vehiculului de luptă Lynx KF4.

Vehiculul de luptă blindat Lynx KF41al companiei germane Rheinmetall a fost invitatul special la exercițiului „Brave Warrior 2020” din Ungaria. În cadrul exercițiului „Brave Warrior 2020”, militarii ungari au beneficiat de un prim contact direct cu viitorul lor vehicul de luptă pentru infanterie (IFV). 

Rheinmetall, cea mai mare companie germană de apărare, a postat un videoclipul cu momentul în care un vehicul de luptă blindat Lynx KF41 efectuează teste de mobilitate în cadrul exercițiul NATO Brave Warrior din Ungaria, pe 22 septembrie 2020, pe canalul său de YouTube.

Între timp, compania germană a revenit cu noi imagini din timpul testelor de mobilitate la care un vehicul de luptă blindat Lynx KF41 a fost supus în cadrul exercițiului „Brave Warrior 2020” din Ungaria.

Șeful Statului Major al apărării Ungariei, generalul Ferenc Korom, a lăudat capacitățile remarcabile ale vehiculului de luptă blindat Lynx KF41 (IFV), mai ales ca Budapesta a încheiat un contract cu compania Rheinmetall, pentru livrarea mai multor astfel de vehicule catare Forţele Armate Ungare.

Ungaria este primul stat membru NATO și UE care alege noul IFV inovator al grupului din Düsseldorf. De asemenea Republica Cehă, Australia și Statele Unite sunt interesate să achiziţioneze vehicule Lynx.

La 17 august 2020, guvernul de la Budapesta și Grupul Rheinmetall au semnat un contract pentru a începe fabricarea în Ungara a familiei de vehicule de luptă pentru infanteria Lynx. 

Puține detalii au fost făcute publice la momentul respectiv cu privire la acord, care face parte din programul de înzestrare militară Zrinyi 2026 al Ungariei, lansat în 2017. La 10 septembrie 2020, Rheinmetall și Ungaria au ținut o conferință de presă comună la Budapesta și printre altele au anunţat noua fabrică pentru construirea de vehiculul de luptă blindat Lynx, împreună cu o pistă de testare de aproape trei kilometri pătrați, numită ZALA Zone, va fi construită lângă Zalaegerszeg, Ungaria.

Compania germană de apărare Rheinmetall nu a ales întâmplător exercițiul NATO Brave Warrior din Ungaria pentru a prezenta vehiculul de luptă blindat Lynx

 

Rheinmetall a anunțat, la începutul lunii septembrie, că Ungaria a comandat 218 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx

 

În cadrul unui program de modernizare al Armatei ungare, în valoare de 2 miliarde de euro, Ungaria va livra 218 de vehicule de luptă Lynx KF41 către forţele sale terestre. Cele mai multe dintre aceste vehicule de luptă, 172, vor fi produse în Ungaria. Primele 46 vehicule Lynx vor fi fabricate în Germania. Acordul implică, de asemenea, instruirea specialiștilor maghiari care vor lucra în uzina din Ungaria, precizează.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel