Coreea de Nord şi-a creat propria versiune a tancului rusesc T-14 Armata (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata nord-coreeană a expus sâmbătă, în timpul paradei militare desfăşurate la Phenian, pe lângă cea mai nouă rachetă balistică intercontinentală, prototipuri ale unui nou tanc principal de luptă care păre similar, cel puțin vizual, cu tancuri mai moderne, cum ar fi tancul rusesc T-14 Armata şi tancul chinezesc Type 99 (cunoscut şi ca ZTZ-99).

La parada care a marcat împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Partidului Muncitoresc, Coreea de Nord a dezvăluit o versiune a celui mai nou tanc principal de luptă, a cărui denumire oficială, până la acestă oră, nu este cunoscută. 

Potrivit analiştii OSINT care se ocupă de secţiunea The War Zone a publicaţiei The Drive, tancul prezentat de sâmbătă, în timpul paradei militare desfăşurate la Phenian, părea similar, cel puțin vizual, cu tancuri mai moderne, cum ar fi tancul rusesc T-14 Armata şi tancul chinezesc Type 99 (cunoscut şi ca ZTZ-99), deși caracteristicile sale tehnice nu sunt cunoscute.

Practic nu exista nicio informație oficială despre acest tanc până să fie prezentat la parada militară din 10 octombrie 2020, dar cu aceasta ocaziei, analiştii OSINT au observat o serie de detalii cheie. Tancul prezentat de armata nord-coreeană este mai lung decât celelalte modele de tancuri din Coreea de Nord, inclusiv faţă de tancul Songun-ho - care a fost prezentat oficial în anul 2010 în cadrul unei parade militare.

Potrivit sursei citate, un raport al armatei SUA din 2015 cu privire la starea armatei nord coreene descrie tancul prezentat recent ca fiind cunoscut sub numele de Songun-915. Acesta ar fi rezultatul unui mix intre tehnologiile existente pe tancurile T-62, T-72 , T-80 și T-90 și tancul principal de luptă Type 88 produs de China.

Cu toate acestea, în ciuda actualizărilor pe care Coreea de Nord le-a făcut acestui tanc, este în mod clar un design care se apropie destul de mult de T-14 Armata. Inclusiv prezența grătarelor anti-RPG, montate pe ambele părți din spatele corpului tancului, arată ca noul tanc al armatei nord-coreene seamănă destul de bine cu tancul rusesc T-14 Armata.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel