Știrile zilei: Piranha V, în sfârșit în dotarea Armatei române; Ucraina observă că UAV-urile rusești sunt neperformante; Rușii vor introduce în luptă lansatoare cu proiectile reactive Grad-M

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Piranha V, sursă foto: MApN
Piranha V, sursă foto: MApN

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni, 12 octombrie.

1. Piranha V, în sfârșit în mâinile Armatei române. Primul lot pleacă în convoi spre Craiova

Primul lot format din 12 transportoare Piranha V a plecat aseară spre Craiova și va ajunge sub comanda militarilor Batalionului 26 Infanterie - Scorpionii Roșii.

 

2. După ce a doborât peste 120 de UAV-uri rusești în Donbas, Ucraina observă că acestea sunt tot mai neperformante (Video)

Potrivit Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, cunoscută sub sigla GUR, de-a lungul desfășurării conflictului din Donbas militarii ucraineni au reușit să obțină “ca trofee” aproape toate tipurile și modelele de UAV-uri rusești, toate fiind “dezasamblate și studiate cu atenție”.

 

3. Pacea, un proces dificil. Armenia acuză Turcia că încearcă să saboteze armistițiul cu Azerbaidjan

Teoretic în Nagorno-Karanah a intrat în vigoare încă de alaltăieri de la orele prânzului un fragil armistițiu cu privire la încetarea focului.

 

4. Rușii vor introduce în serviciul de luptă lansatoarele modernizate de proiectile reactive Grad-M

Surse aparținând Ministerului rus al Apărării au declarat pentru cotidianul Izvestia că livrarea la trupe a lansatoarelor multiple de proiectile reactive Grad-M va începe anul viitor. 

 

5. Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare de avioane F-35 și F-18 Super Hornet către Finlanda

Departamentul de Stat al SUA a autorizat vânzări potențiale de avioane F-35A Joint Strike Fighter Lightning II și F/A-18 Super Hornet în variantele E și F, atât către Finlanda, cât și către Elveția.

 

6. Bombardamente ale US Air Force împotriva talibanilor

Forţele americane au anunţat luni mai multe lovituri aeriene împotriva talibanilor care atacau un oraş-cheie în sudul Afganistanului, în timp ce situaţia în materie de securitate se deteriorează în pofida negocierilor de pace între insurgenţi şi guvernul de la Kabul în Qatar.

 

7. Poliţia din Belarus ameninţă că va folosi muniţie de război împotriva manifestanţilor

Poliţia din Belarus va recurge 'dacă va fi necesar' la muniţie de război împotriva manifestanţilor care protestează faţă de realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko pentru al şaselea mandat în scrutinul din august, despre care opoziţia spune că a fost fraudat, a avertizat luni Ministerul belarus de Interne, apreciind că mişcarea de protest s-a 'radicalizat'.

 

8. Un pilot indian a reușit o aterizare spectaculoasă cu un An-32 după blocarea unui tren de aterizare (Video)

Un pilot indian a reușit să aterizeze cu o aeronavă cargo militară de tipul An-32 în ciuda unei dificultăți tehnice majore.

 

9. 76 de ani de la eliberarea Clujului de sub ocupația horthystă

Militarii Diviziei 4 Infanterie au adus azi un omagiu bravilor înaintași care în urmă cu 76 de ani s-au jerfit în luptele pentru eliberarea orașului Cluj Napoca de sub ocupația trupelor hotryste.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel