Poliţia din Belarus ameninţă că va folosi muniţie de război împotriva manifestanţilor

Eduard Pascu |
Data publicării:
fortele de ordine din Belarus
fortele de ordine din Belarus

Poliţia din Belarus va recurge 'dacă va fi necesar' la muniţie de război împotriva manifestanţilor care protestează faţă de realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko pentru al şaselea mandat în scrutinul din august, despre care opoziţia spune că a fost fraudat, a avertizat luni Ministerul belarus de Interne, apreciind că mişcarea de protest s-a 'radicalizat', potrivit AFP.

Forţele de ordine 'nu vor părăsi străzile şi vor utiliza, dacă este necesar, echipamente speciale şi arme de luptă', a indicat ministerul pe aplicaţia Telegram.

Potrivit autorităţilor belaruse, aceste măsuri sunt justificate de faptul că 'manifestaţiile, care în principal se concentrează la Minsk, au devenit organizate şi extrem de radicale', transmite Agerpres.

Poliţia a reprimat duminică, dând dovadă de mai multă brutalitate, manifestaţia săptămânală a protestatarilor împotriva realegerii controversate a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, recurgând la tunuri cu apă şi grenade acustice împotriva mulţimii.

Mişcarea de contestare istorică din Belarus, declanşată de suspiciunile de fraude masive la prezidenţialele din 9 august, adună în fiecare duminică zeci de mii de oameni de două luni. Uniunea Europeană a declarat luni că este pregătită să impună sancţiuni împotriva preşedintelui Lukaşenko pentru represaliile declanşate împotriva protestelor postelectorale.

Aproape toate personalităţile de prim-plan ale opoziţiei belaruse se află fie în închisoare, fie în exil în străinătate, iar săptămâna trecută autorităţile au retras acreditările tuturor mass-media străine pentru a face dificilă acoperirea evenimentelor. Sute de manifestanţi, responsabili ai unor mişcări politice, organizaţii sindicale şi jurnalişti au fost arestaţi de la începutul lunii august şi încarceraţi pentru participarea sau organizarea protestelor.

Citește și: Sute de persoane au fost arestate de poliție în urma protestelor de duminică din Belarus

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel